wojgoc 07.04.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 nie do konca kumam, co hydraulik ma wspólnego ze złym osadzeniem okien:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 problem nie w oknie, tylko zbyt dużej grubości styropianu:-)no ale generalnie udało się ogarnąć temat i mamy wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.04.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 problem nie w oknie, tylko zbyt dużej grubości styropianu:-) no ale generalnie udało się ogarnąć temat i mamy wylewki czyli sukces, tak ??? Teraz juz tylko wykończeniówka hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Ivy dokładnie tak jak piszeszmamy nadzieje, ze wylewka tylko nie popękaw tym miesiącu jeszcze zaplanowane - załozenie bramy garażowej- po świetach kominek oraz ruszamy z zabudową karton gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.04.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 nie do konca kumam, co hydraulik ma wspólnego ze złym osadzeniem okien:confused: nie okna były źle osadzone tyko hydraulik podniósł poziom posadzek-styropianami, pianką, etc.. Dlatego wylewkarzy zaprasza się zawsze przed układaniem styropianów;) U nas się udało rzutem na taśmę w sumie, i zniwelowaliśmy poziomy w kilku miejscach, dając 3 cm zamiast 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.04.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 czytam po raz kolejny posty o tym poziomie styropianu i wylewki i nic nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 08.04.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 U mnie wylewkarz będzie też kładł styropian, więc mam nadzieję, że sam siebie przypilnuje;) A tak serio, to kierownik jest tak dokładny, że nic mu nie umknie. Kori, a poddasze macie już ocieplone? Bo jakoś umknęła mi ta kwestia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.04.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 nie okna były źle osadzone tyko hydraulik podniósł poziom posadzek-styropianami, pianką, etc.. Dlatego wylewkarzy zaprasza się zawsze przed układaniem styropianów;) a kto wyznaczał tzw. 100??? i wysokośc osadzenia okien by były na jednej wysokości? U mnie wylewkarz był przed rozpoczęciem robót wykończeniowych, ustalił wysokość 100 i wszystko było jasne. Z tego co pisala Kori, mieli naniesionych kilka róznych wysokości docelowej podłogi - jak się samemu nie wie czego chce docelowo, to czemu winny jest hydraulik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 ojj wojgoc jak to mówią....człowiek uczy się całe zycie....no chyba że jest wszechwiedzący:Pa w kwestii hydraulika to chodziło dokładnie o jego niwelator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Chloe my styro na gruncie mamy łącznie 23cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 [ATTACH=CONFIG]253581[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253582[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253583[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253584[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253585[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 [ATTACH=CONFIG]253586[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253587[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.04.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 a kto wyznaczał tzw. 100??? i wysokośc osadzenia okien by były na jednej wysokości? U mnie wylewkarz był przed rozpoczęciem robót wykończeniowych, ustalił wysokość 100 i wszystko było jasne. Z tego co pisala Kori, mieli naniesionych kilka róznych wysokości docelowej podłogi - jak się samemu nie wie czego chce docelowo, to czemu winny jest hydraulik??? Wiesz, u nas tez było wyznaczone 100, i to tak że każdy się zachwycał, i od okien, i od tynków, no każdy kto tam był. Tylko co z tego skoro chudziak nie jest idealnie równy? Dlatego, aby uniknąć potem zbyt cienkiej warstwy wylewki, trzeba zniwelować poziomy, styropianem. U nas w pokojach chudziak "leciał" właśnie o te 2 cm w kierunku okien. Albo pianka między styropianami która rośnie i je unosi do góry, tutaj wina hydraulików. U nas był ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.04.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 no to juz nic nie kumam piszesz, że: Chloe my styro na gruncie mamy łącznie 23cm a teka że macie tak cienko ... w salonie macie 6cm a reszta parteru to 3-4cm!... zamotane... ide po kawę może mi się rozjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Oliwko, a co tam u Was?? wrzuć coś, bo dawno nic nie pokazywałaś swoją drogą, jaką grzejniki do pokoju wybieraliście?? Purmo podstawowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 08.04.2014 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 styropianu 23cmwylewka 6cm, miejscami 3,5cmrożnica wynika po trosze z nierównego chudziaka oraz rur od wody,odkurzacza i płyt styropianów które są przez nie trochę podnoszone i prężą, a także piany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.04.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 u mnie wylewkarz nim wyznaczył "100" zrobił z jakiejś 60 pomiarów wysokosci w różnych miejscach - w ten sposób zniwelował róznice wysokości chudziaka na etapie pomiaru, zamiast na etapie kładzenia styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.04.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 no to juz nic nie kumam piszesz, że: a teka że macie tak cienko zamotane... ide po kawę może mi się rozjaśni cienko mają wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.04.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Oliwko, a co tam u Was?? wrzuć coś, bo dawno nic nie pokazywałaś swoją drogą, jaką grzejniki do pokoju wybieraliście?? Purmo podstawowe?? u nas cisza w czwartek przyjeżdża szyba się wymieniać. Za 2-3 tygodnie parkiet. W międzyczasie blat w kuchni i ramka w kominku.. A, chyba kuchni nie pokazywałam? Bo mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.04.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 styropianu 23cm wylewka 6cm, miejscami 3,5cm rożnica wynika po trosze z nierównego chudziaka oraz rur od wody,odkurzacza i płyt styropianów które są przez nie trochę podnoszone i prężą, a także piany aaaaaaaaaaaaaa teka pisał o wylewce... to już kumam u nas też w cały świat hehe przez nierówności chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts