Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kori... czyli etap podloga na tym etapie za wami :)

ja to mam szczescie... bo zanim powstaly sciany domu, to juz podloga byla gotowa :D

na gorze, niestety nie bylo innego wyjscia jak zrobic anhydryt, bo schody byly wczesniej zamontowane.... :)

ale i tak sie ciesze, ze mam to juz za soba ;)

Zagladam na watek i kibicuje caly czas... tylko nie odzywam sie...nabijam ilosci odwiedzin :lol2:

oliwkawawa, kuchnia zamawiana u stolarza? podoba mi sie , szczegolnie te fronty:cool: ja juz musze zamowic dla nas i sie waham... BRW czy Ikea? bo stolarza u nas znalezc dobrego to tak jak igle w stogu siana:bash:

chwila moment wojgoc... to jaki to jest kamien na blat kuchenny? bo moze cos pokielbasilam... jak to bywa u blondynki :rolleyes:

chodzi mi o taki efekt

http://www.bialystokkamieniarstwo.pl/galeria/7.jpg

zdjecie ze strony

i co w tych czasach nie promieniuje;)

Edytowane przez Mmelisa

z wymienionych urzadzeń usg jest najmniej szkodliwe:P. o wpływie noszenia telefonu komórkowego w kieszeni spodni nie wspomnę:no::no::no:

zwolennicy natury oraz innych takich, polemizowaliby ;)

komórka w kieszeni ok, ale często niestety noszona jest przy głowie...

wszystko jest dla ludzi, nie dajmy się zwariować, a poza tym, na coś trzeba umrzeć ;)

Dzięki panie Arturze za pomoc.

Dzieki Wam mamy porządnie wykonana robote.

A z hydraulikiem i jego styropianami to ojj książkę by pisał....z niwelatorem historia ...

Jutro wstawię fotki,

Raz jeszcze dzieki panie Arturze������

Nie ma za co...to czym sie hydraulik poslugiwal to poziomica punktowa lecz on sie łudzi,że to niwelator laserowy.cos co stawia sie na pustaku ustawia sie oczko pokarze poziom tylko na 0 i 180 stopni .przy obrocie o 15 ,30 czy np 55 stopni stojac na nierownym pustaku chodzac przy nim i poruszajac styropianami przy postawieniu stopy poziom sie przestawi hydraulik "łapie znów oko"na innych kierunkach i wciska ciemnote ze jest ok.dziala to dobrze tylko na idealnym polozeniu oczka na wszystkich kierunkach.nie potrzebnie podnosil drzwi trzymal sie poziomu schodkow by byly rowne bo tak nie ma schody sa do rownania prawie zawsze. juz na ostatnich dwoch mieliscie 1,5cm i 2,5cm skosu na powierzchni schodkow:yes:

hydraulik z forum za ktorego blad placi inwestor ktory musi zyc ze swiadomoscia ze kiedys podloga moze nie wytrzymac,moga pekac plytki.teraz musicie tak pilnowac posadzki ,zeby przez dwa tygodnie szczelnie tam gdzie cienko polozyc folie.zbyt szybkie schniecie przeciagi moga wylodkowac podklad choc raczej to nie nastapi bo jest duzo kruszywa i podwujnie siatka plus wlokno.nie stawajcie na betonie i nikogo nie wpuszczajcie.nie jest pieknie posadzka zatarta co widac na zdjeciach poniewaz zostaly rysy po kruszywie a mocne zacieranie utrudnia schniecie i spala powierzchnie betonu.Szkoda ze nie poznalem osobiscie Pani Inwestor bo Pan Jacek bardzo w porzadku gosc :D:D:D.tak bylismy zszokowani chyba hydraulikiem ze zapomnialem zaliczki odliczyc od wylewek co mi sie pierwszy raz przydarzylo heh:bash: ale wysle na konto,jeszcze raz przepraszam

Zawsze przed wylewaniem posadzek musi wpasc posadzkarz i zniwelowac wam roznice na stropie chudziaku,sprawdzic czy np 2 ,3,4 skrzydla drzwi balkonowych sa na tych samych wysokosciach a prawie zawsze nie sa ,porownac drzwi tarasowe z progami drzwi wejsciowych,wysokosci drzwi wewnetrznych

grubosci styropianow zazwyczaj sie zmieniaja od zalozonych w 90% wiec nie kupujcie bo bedziecie wymieniac

nierownosci po tynkach glownie pod scianami w rogach musza byc wysprzatane-scigajcie tynkarzy

hydraulik na budowie zazwyczaj powinien miec najmniej do powiedzenia-szczegolnie w temacie drzwi schodow styropianow czy poslugiwania sie NIWELATOREM???:lol2:

grubosc betonu 6cm

kruszywo pod deske klejona do betonu-musi byc,przy ogrzewaniu daje lepiej zageszczony beton,mniej porowaty,ktory lepiej przewodzi cieplo daje oszczednosci na ogrzewaniu

na nierownych chudziakach zaczynajcie od niskich pierwszych warstw styropianow one lepiej dolegaja do nierownosci

uff jeszcze duzo,duzo tego ale juz musze atakowac do lozka bo rano nastepna budowa.pozdrawiam wszystkich.bedzie dobrze

Edytowane przez teka