Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

standard białe z białą ramką

tylko tyle że podświetlane

Ivy masz już pomysł na oświetlenie trepów mam na myśli te nad cokołami??

ostatnio widziała Skoff'y

kori ja nie mam takiego oświetlenia schodów:-( nie mam cokolow nie mam światełka :-) u mnie bedzie wiszaca lampa nad spocznikiem a resztę korytarz nad schodami mam górne oswietlenie.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kori, ja mam skoffy przy schodach, dorabialismy je później bo u nas konstrukcja schodów pojawiła się podczas wykańczania, więc nie było wiadomo jak umieścić światełka. I muszę przyznać że lampki są super, ledowe, wieczorem świecą się cały czas właściwie tylko one jak np oglądamy TV :)

Ja mam (chyba?) podobne schody do Iwonki i również nie robiliśmy żadnych światełek przy trepach. Tylko 2 kinkiety w okolicy spocznika :)

Ivy , cypryski a macie już pomysł na te kinkiety?

Ja sobie wymyśliłam ze nie chce cokolików i takich światełek :-) po pierwsze moj P. uwielbia iluminacje wiec i tak to by było za mało, po drugie marzył mi sie jakis spektakularny zwis- nie koniecznie wielki ale takie "wow"...niestety jest to ostatnia rzecz na jaką teraz chce wydac kase wiec kupilam lampę Vita jako mniejsze wow, ale bardzo mi sie podoba :cool:

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0449/8621/products/Vita_Silvia7_b04645f5-eb76-418f-ae47-85a323be7fc5.jpeg?v=1397936099

jeszcze nie wisi bo jest za dużo kurzu :cool:

Lucka patrzyłam na te skoffy i podobają mi się

Wybralas z ciepłym czy zimnym światłem??

Dodatkowo poza lampkami podswietlajacymi trepy potrzebuje 3kinkiety na ścianę

Macie jakiś pomysł??

A druga sprawa to poszukuje oświetlenia na zewnątrz w przystępnej cenie i energooszczędne

Kinkiet nad garazem oraz kinkiet na ścianie z drzwiami wejsciowymi najchętniej coś z.jeden serii jak się da.

Oraz 2kinkiety na boczną ścianę świecące góra dół

Macie jakieś pomysły??

kori, ja mam skoffy przy schodach, dorabialismy je później bo u nas konstrukcja schodów pojawiła się podczas wykańczania, więc nie było wiadomo jak umieścić światełka. I muszę przyznać że lampki są super, ledowe, wieczorem świecą się cały czas właściwie tylko one jak np oglądamy TV :)

drogie te Skofy? oglądałam je (chyba to były Skofy) i mi się jakoś wizualnie nie podobały :(

tez jestem ciekawa :-) ja mam tania serie ospel as i mimo ze z roznych wzgledow gniazdka byly juz odkrecane przykrecane po kilka razy nic im sie nie stalo :-( moze któreś drozsze lepiej sie montuja czy cos? moze tu je mozna uszkodzic ewentualnie ??

Dziewczyny, a Berker Kwadrat - ładna i z tego co widzę niedroga jest - chyba że źle liczę :) I ma chyba dobre opinie :)

MOIM ZDANIEM malowanie robi sie przed drzwiami i listwami ,nie trzeba oklejac

sprzeczne opinie usłyszałam, dlatego pytam...

ale już chyba wiem jak zrobię. Tak jak napisałaś Pralinko-najpierw malowanie, a drzwi na końcu.

Parkieciarz mówi, że malowanie na końcu, bo po montażu opasek i listew wychodzą jak nierówne są ściany, są szczeliny, i można to przed malowaniem uzupełnić, i potem zamalować.

Z kolei chłopak od malowania powiedział to co Ty-kto będzie to oklejał?! A jak drzwi napuchną od wilgoci pomalowanych ścian..?

I w zamówieniu naszych drzwi też jest warunek, jak wół, że drzwi montowane musza być na końcu, po pracach mokrych, inaczej gwarancja wygasa.

Więc sprawa jasna.

A jak będą faktycznie szczeliny przy opaskach to mi chłopaki to ładnie zrobią już na samym końcu.

A dziękuję za pamięć

We wtorek kładziemy tynk i koniec������

Dziś był człowiek od kostki

Wszystko ustaliliśmy,wchodzi za 2tygodnie

Przyszły tydzień prawdopodobnie ściągamy gline po budowie

Robimy odwodnienie tj odprowadzenie wody opadowej z dachu

Tak aby było gotowe już do kostki

O, super - będą zdjęcia? Dużo macie tej gliny? U nas od zatrzęsienia.