powell 25.09.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Sprzedawca proponuje mi membranę Wienerbergera KoraTech Classic Super . (zamiast droższej Doerken Delta-Vitaxx) Kosztować ma 4,97zł brutto (8%VAT) za metr kwadratowy. Dobre to? Nie mogę jakoś znaleźć nic konkretnego na temat tego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hova 27.09.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 To jest raczej standardowe zabezpieczenie pod dachówki Wienerbergera - jak robisz cały dach w systemie Koramic to zdecydowanie warto też położyć tą membranę - szczególnie że jak mówisz - jest tańsza niż konkurencja U mnie wszystkie elementy zabezpieczenia dachu są Koramica i szczerze mówiąc nawet nie szukałem innych, bo wyszedłem z założenia, że skoro zdecydowałem się na ten system to nie warto kombinować. Jak to się sprawdza? Moim zdaniem bardzo przyzwoicie, dach jest cichy i ciepły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 27.09.2013 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 No właśnie nie kupuję Koramic;a, prawdopodobnie wezmę Creatona Titanię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.10.2013 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Folie pod dachówkę to nieporozumienie. Radzę wykonać krycie wstępne papą podkładową termozgrzewalną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 08.10.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Zgadzam się - folie to nieporozumienie Tyle że membrana to nie folia, tylko kilkuwarstwowy produkt, który ma bardzo wysoką paroprzepuszczalność i całkowitą wodoszczelność. Moim zdaniem łatwiej, szybciej i korzystniej jest wykorzystanie takiego KoraTech niż robienie krycia wstępnego... Ale tu oczywiście można się spierać - jak w wielu sytuacjach na budowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.10.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Folie pod dachówkę to nieporozumienie. Radzę wykonać krycie wstępne papą podkładową termozgrzewalną. Pozdrawiam. Można ... tylko trzeba dodać obostrzenia ... do tej warstwy nie może dość ... para wodna ... w ilości która mogła by narobić bidy ... strasznej ! przez co trzeba zrobić pustkę powietrzną pod ... deskowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.10.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 ... membrana to nie folia... A niby co? To dokładnie to samo w potocznym nazewnictwie. A tak dokładnie membrany dachowe to produkty na dachy płaskie zastępujące papę. Żadna folia dachowa a tym bardziej wysokoparoprzepuszczalna nie jest wodoszczelna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts