Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Membrana KoraTech Classic Super - opinie?

powell

Recommended Posts

To jest raczej standardowe zabezpieczenie pod dachówki Wienerbergera - jak robisz cały dach w systemie Koramic to zdecydowanie warto też położyć tą membranę - szczególnie że jak mówisz - jest tańsza niż konkurencja :) U mnie wszystkie elementy zabezpieczenia dachu są Koramica i szczerze mówiąc nawet nie szukałem innych, bo wyszedłem z założenia, że skoro zdecydowałem się na ten system to nie warto kombinować. Jak to się sprawdza? Moim zdaniem bardzo przyzwoicie, dach jest cichy i ciepły...

Zgadzam się - folie to nieporozumienie :) Tyle że membrana to nie folia, tylko kilkuwarstwowy produkt, który ma bardzo wysoką paroprzepuszczalność i całkowitą wodoszczelność. Moim zdaniem łatwiej, szybciej i korzystniej jest wykorzystanie takiego KoraTech niż robienie krycia wstępnego... Ale tu oczywiście można się spierać - jak w wielu sytuacjach na budowie :) :)

Folie pod dachówkę to nieporozumienie. Radzę wykonać krycie wstępne papą podkładową termozgrzewalną. Pozdrawiam.

Można ... tylko trzeba dodać obostrzenia ... do tej warstwy nie może dość ... para wodna ... w ilości która mogła by narobić bidy ... strasznej !

przez co trzeba zrobić pustkę powietrzną pod ... deskowaniem .

... membrana to nie folia...

A niby co? To dokładnie to samo w potocznym nazewnictwie. A tak dokładnie membrany dachowe to produkty na dachy płaskie zastępujące papę.

Żadna folia dachowa a tym bardziej wysokoparoprzepuszczalna nie jest wodoszczelna. Pozdrawiam.