witekgo 25.09.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Witam mam mały problem otóż mam za wysoko umieszczony trójnik do kominka i chciałbym zapytać czy jest możliwość w kominie systemowym ibf zamurowania go i wykucia niżej czy jest to nie dozwolone i nie da się tego zrobić proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.09.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Można wiedzieć z jakiego powodu za wysoko ? Jaki jest to trójnik 45 czy 90 * ?Za wysoko bo nie da rady zrobić komory dekompresyjnej czy zabudowy kominka jaką się wymarzyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 25.09.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Trójnik 90 za wysoko bo nie można zrobić komory dekompresyjnej odległość od sufitu do górnej krawędzi trójnika to 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.09.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Jest na tym forum specjalistów od kominów i kominka, jakiś czas temu czytałem że przy stropie innym niż drewnianym (np. płyta żelbetowa lub teriva), komore można sobie odpuścić ?Mam nadzieje że wypowiedzą się Ci co znają się na temacie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolEs 27.09.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Trzeba zaślepić istniejący trójnik np płytą glinowokrzemianową (Silca, Promasil) i zrobić nowe przyłącze. Tarczą diamentową wycinasz wiekszy otwór w keramzycie na zadanej wysokości , potem robisz wcinkę w ceramice. Wklejasz króciec trójnika - są dostępne w niektórych firmach, np w Centrum Komina w Zielonej Górze. Króciec możesz też wyciąć sobie z rurki o średnicy takiej jak zastosowana w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 27.09.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 a czy mógłbym w ten wlot wsadzić cegły szamotowe i zamurować??A jak zaślepić tą płytą przykleić do wlotu czy może inaczej?? I jak wkleić króciec trójnika (czym) w wyciętej dziurze? dziekuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 27.09.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Czy ma Pan strop drewniany ? Bo wydaje Mi się że komora nie ma racji bytu przy żelbetowym, wystarczy podobno porządna izolacja, ale niech się wypowiedzą znawcy tematu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts