karol8519 25.09.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Witam mam taras na którym są położone płytki chcę to przerobić na altankę (oszklić i zadaszyć), i położyć matę grzewczą i nowe płytki. maksymalnie mogę podnieść w najwyższym punkcie 1,5cm (plus mata i płytki). Mam zamiar zrobić tak: zagruntuję stare płytkiwyleje posadzkę samopoziomującą wokół wylewki pianka dylatacyjna (wylewka od 1,5-4cm grubości ok. 10m2)na to mata grzejna na klej do płytek i później płytki moje pytania: czy mogę wylać posadzkę bezpośrednio na tamte płytki czy trzeba je jakoś odizolować?czy zatopić jakąś siatkę?po jaki czasie można położyć mate z płytkami od wylania posadzki? proszę o odpowiedz na moje pytania i o wszelkie porady i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 26.09.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Stosując dobry klej i odpowiednio gruntując myślę, że można zastanowić się nad pominięciem tej wylewki s-p, ale rozumiem, że chcesz niwelować spadek (może lepiej to zrobić na kleju).Nie spotkałem się z wylewką którą można stosować na niechłonne podłoża, a by sama w sobie była nośna na warstwie oddzielającej to 1,5cm to zbyt cienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol8519 26.09.2013 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Chodzi o to aby wyrównać posadzkę.wylewka samopoziomująca bezpośrednio na płytki nie powinna popękaća kleju raz że dużo wyjdzie dwa to tak równo nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts