Beatka100 26.09.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Na wstępie przepraszam, że zakładam kolejny wątek, ale liczę na Wasze porady, bo od instalatora niestety niczego się nie dowiem. Na forum z tego co zauważyłam to zachwalacie Skam P Premium czyli z palnikiem żeliwnym, ale Pan z firmy Sekom poleca z palnikami Ardeo czyli to są Skam P Plus, tak? Co prawda ten Pan mówi, że przy mocy jaką chcę czyli 17 KW ten żeliwny byłby również dobry, ale widać że i tak bardziej skłania się ku palnikowi Ardeo. Ale na forum tu bardziej spotkałam opinie Skam P Premium i rozumiem, że chodziło o kotły z palnikiem żeliwnym, tak? Powiedzcie mi jaki sterownik wybrać, bo chciałabym, żeby to był automatyczny z możliwością przełączenia na ręczne sterowanie i obsługiwał kilka pomp oraz miała wszystkie możliwe funkcje, chociażby podłączenia termostatu pokojowego, po prostu który jest najlepszy. Chciałabym żeby to był kocioł w którym można palic ekogroszkiem i miałem lepszej i gorszej jakości. Kocioł będzie służył również do grzania wody. Parametry: dom stary - model warszawski , 1980 r.(klocek - piwnica, parter i dwa piętra- z tego do ogrzania parter i dwa piętra). Powierzchnia do ogrzania ok. 260 m2.Mur podwójny ocieplony styropianem 10, koło okien - 1Okna PCVwentylacja grawitacyjna- 3 kanałyosób w domu - 7dach ocieplony - wełna 20 preferowana temeperatura - 20-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka100 03.10.2013 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 powiedzcie , który sterownik wybrać do skam premium, chodzi o to, żeby obsługował 2 pompy co, jedną pompę na podłogówkę i jedną cwu. który najlepszy bruli, iryd pid czy cobra. chodzi o to, żeby spalanie było niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 03.10.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 zadzwoń lub napisz do Jareckiego on Ci wszystko wyjaśni zarówno w temacie panika jak i sterowanialepiej niż on się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts