Blechert 30.09.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 grzegorz_si - Kiedyś algorytm wyszukiwania google był tak skonstruowany, że pisanie na forum dawało dużego kopa użytkownikom forum w wynikach google. Obecnie nie wiele to daje, wiec wartość reklamowa Muratora dla posiadaczy płatnych profili jest minimalna, dlatego nie kwapimy się z dawaniem im jakiejkolwiek kasy, bo po prostu oni są "ciency" jako forma promocji w google.W tej sytuacji to oni muszą starać się, żeby chciało nam się pisać tutaj.Po prostu google ich załatwił. Google policzył kasę i wyszło im, że lepiej brać bezpośrednio kasę od ludzi niż promować forum to czy inne i tracić kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 01.10.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) grzegorz_si - Kiedyś algorytm wyszukiwania google był tak skonstruowany, że pisanie na forum dawało dużego kopa użytkownikom forum w wynikach google. Obecnie nie wiele to daje.......Google policzył kasę i wyszło im, że lepiej brać bezpośrednio kasę od ludzi niż promować forum to czy inne i tracić kasę. Google może kogoś wskazać/wyszukać ALBO ukryć. Żeby ukryć wystarczy umieścić kogoś w wynikach na drugiej lub kolejnej stronie stronie. Myślę że google z czasem przestanie tak namiętnie zajmować się reklamą , prawdziwą kasę zarobią u polityków ( z państwowej kasy) którzy od lat ostrzą sobie pazurki by kontrolować internet a google im to umożliwi. Edytowane 1 Października 2013 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.10.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 blechert.pl wydaje mi sie ze juz wszytsko w tamtym watku zostalo powiedziane. Murator i spolki kapitalowo powiazane podjely decyzje, uzytkownicy sie wypowiedzieli.Czesc wykupi PP(platny profil) czesc nie....Od tamtej pory to mi tylko jeszcze jedna kwestia uzupelniajaco przyszla do glowy:Taki Tomasz Brzeczykowski jak zaplaci ten 1200 netto bedzie mogl na forum te swoje dudy smalone juz zupelnie legalnie wypisywac.... i bedzie chronionym uzytkownikiem....To jest dopiero bzdura i absurd....Wlasciciel forum widocznie chce aby tak bylo.... nikogo na sile nie uszczesliwimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 01.10.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ceny zostały podniesione już kilka miesięcy temu. Była wtedy dyskusja. Nam zależy na merytorycznej wartości forum, a Płatny Profil to raczej odpowiedź na presję, jaką wywierali forumowicze, którzy chcą się reklamować na forum. Merytoryczną wartość forum tworzą doświadczenia innych i rady ludzi z branży. To wszystko może się dziać i bez Płatnego Profilu. Jeśli jednak ktoś chce się wprost reklamować na forum, musi zaakceptować warunki, jakie ustala Biuro Reklamy. Nie są one wygórowane i z tego co wiemy, jest stale możliwość negocjacji warunków. Pozdrawiamy i powtarzamy: zależy nam od zawsze na jakości tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja musi być po naszej stronie Skąd: Sami swoi / Kto: Kaźmirz Pawlak Fakt. Było... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.10.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Drogi Administratorze;reklamować na forum można się na masę sposobów - o hasła w stopce po nieukrywanie tego, że się jest wykonawcą / producentem / sprzedawcą. Tak naprawdę niewiele osób czyta te podpisy i inne takie, ale zawsze. Reklamy płatne i bezpłatne zwykle omijam szerokim łukiem. Trochę czasu zabrało mi zaskoczenie że blechert ma jakiś profil i to płatny.Google google, to jedno; wtóre - gdyby jeszcze ów profil płatny przekładał się na to, że zainteresowani kostką brukową jak jeden mąż uderzą do blecherta, ewbuxxo - to już tynki i ich wykonanie, a ja - cement biały plus tynki - jako materiał - to bym zapłacił te tysiące czy grube stówy bo klient by mi to wynagrodził, ale jako że ekhm tu8taj są wszyscy zainteresowani od Abizolu po Żelazne grabie to ta reklama mimo wszystko przypomina jedną z tysięcy reklam przy dróg zapamiętywanych zwykle dlatego, że jest jakieś fajne hasło lub ładna i hoża dziewoja zasuwająca z klejem jakiejś firmy. Tutaj podobnie.Nikt nie broni wam podwyższyć cen o rząd wielkości, tylko nie uzasadniajcie tego jakimiś tam zmiany - tylko powiedzcie, że niestety zmiana profilu i koncentrujecie się na osobach które mają oparcie wielkich i tytuł konsultant. Nb - jeśli jedna strona o cemencie wywarła wrażenie na kimś kto siedzi w temacie i jest z cementowni, a słyszałem: ja nie wiedziałem o tym, to kto jest konsultantem.Ludzie zareagują na Wasze działania i będą mniej aktywni lub wcale. To wy na tym stracicie bo wypowiedzi zaczną dzielić się na dwa typy: - co kupić- dlaczego lepszy jest klej X czy Y a wypowiadać się będą rzecznicy producentów.A przecież nie o to chodzi...Z różnych takich wiem, że to Admin ma ostatnie słowo w kwestii decyzji, ale mądry Admin słucha tzw. głosu ludu, ludu który traktuje to miejsce jak swój dom niemalże i jeszcze o niego dba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 01.10.2013 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ceny zostały podniesione już kilka miesięcy temu. Była wtedy dyskusja. Nam zależy na merytorycznej wartości forum, a Płatny Profil to raczej odpowiedź na presję, jaką wywierali forumowicze, którzy chcą się reklamować na forum. Merytoryczną wartość forum tworzą doświadczenia innych i rady ludzi z branży. To wszystko może się dziać i bez Płatnego Profilu. Jeśli jednak ktoś chce się wprost reklamować na forum, musi zaakceptować warunki, jakie ustala Biuro Reklamy. Nie są one wygórowane i z tego co wiemy, jest stale możliwość negocjacji warunków. Pozdrawiamy i powtarzamy: zależy nam od zawsze na jakości tego forum. Sami chyba nie wierzycie w to co napisaliście. 1. Z biurem reklamowym nie ma negocjacji. Jest 1000 zł plus vat czyli realnie 1230 zł. I nic do nich nie dociera. - koledzy napisali w postach, że na forum nie da się sprzedawać. I to prawda. Klienci przychodzą jedynie po darmową poradę. Sprzedaż to promil z całego roku. - wkład naszego czasu i wiedzy mają za nic. - w google płatny profil też nie wiele daje. A biuro reklamy na to: 1230 brutto. To może biuro reklamy zacznie tu pisać? 2. Tak żeście się wstydzili swojej odpowiedzi na wszystkie nasze posty, że cały wątek wysadziliście na peryferie forum? Pozdrawiam: Igor Blechert Czy Senior Member Administrator Forum posiada imię i nazwisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 02.10.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Blechert, skoro sprzedaż na forum to promil, to ja nie widzę problemu - po co Wam te płatne profile? Ja patrzę na to z tej drugiej strony - jako zwykły użytkownik forum budujący własny dom. Od początku budowy przychodzę tutaj po te właśnie darmowe porady, ale nigdy mi nie przyszło do głowy, że fachowiec to ten, który ma płatny profil... Rozumiem Wasze wzburzenie i popieram, bo faktycznie jest tu wielu ludzi z ogromną wiedzą, którą chcą się dzielić z takimi laikami jak ja. Wydawało mi się też, że robią to raczej z zamiłowania i dobrej woli i przy okazji niejako reklamowali swoje usługi. Ale skoro jest tak, że reklama na forum nie przynosi zleceń to po co za nią płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 02.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Macie racje. Wasze doświadczenie, rady których udzielacie są bezcenne dla Forum. Cenimy Was i przyznajemy takim osobom tytuł Najlepszego Doradcy. I mogłoby tak pozostać, gdyby nie stała presja na to, by się jednak reklamować z nazwy na forum. Stąd powstał Płatny Profil, który jako reklama jest w gestii naszego Biura Reklamy. Nie obrażajcie się, prosimy. Płatny Profil to tylko oferta handlowa i nic więcej. Jesteśmy dumni z tej wyjątkowej społeczności, jaka tu jest - to nasza stała deklaracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 02.10.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Macie racje. Wasze doświadczenie, rady których udzielacie są bezcenne dla Forum. Cenimy Was i przyznajemy takim osobom tytuł Najlepszego Doradcy. I mogłoby tak pozostać, gdyby nie stała presja na to, by się jednak reklamować z nazwy na forum. Stąd powstał Płatny Profil, który jako reklama jest w gestii naszego Biura Reklamy. Nie obrażajcie się, prosimy. Płatny Profil to tylko oferta handlowa i nic więcej. Jesteśmy dumni z tej wyjątkowej społeczności, jaka tu jest - to nasza stała deklaracja. To nie jest zwykła oferta handlowa, ponieważ Murator zawłaszcza sobie prawa autorskie do naszych tekstów. Okleja je własnymi reklamami i kasuje. W zamian przyznaje tytuł lub sprawność jak w harcerstwie. Ale mało tego, jeszcze trzeba za ten "przywilej" dopłacić. Tylko 1230 brutto tytułem dopłaty do zabranych praw autorskich. Tak handlowano z Indianami:) Żeby było sprawiedliwie, trzeba coś dać forumowiczom, którzy są prawdziwymi autorami tego forum. 1. Reklamowych wizytówek dla ekspertów branżowych na zasadzie barteru. 2. Niskich opłat dla początkujących, żeby ich nie zniechęcać na wejściu. Jest to sprawiedliwa oferta. Uważam, że do zaakceptowania przez obie strony. Pozdrawiam Igor Blechert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 02.10.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 blechert: z Indianami w ruch szły koraliki, paciorki i woda ognista. Ty nie dostajesz wody ognistej... a smutki nie potrafią pływać Na poważniej do Administracji: Wasze działania administracji przypominają mi to co wyczyniało się na dworze "Le roi soleil" (o ile dobrze pamiętam francuski). Tam także szlachta zamiast o realne wartości (ziemia, władza) rywalizowała o tytulaturę. Tytuł to tylko kilka literek przez nickiem / nazwiskiem / wizytówce. To jedna kwestia i dla mnie tak naprawdę zbędna. Żeby było śmieszniej nie ma wykształcenia kierunkowego w branży w której działam. Szukałem, wynajdowałem i uczyłem się sam. I wiedzę mam. Każdy z nas, blechert też, ma znajomych i kolegów którzy pomogą mu tam, gdzie on nie do końca coś wie, i na odwrót. Co ciekawe cała zabawa polega na tym, że jest grupa dorosłych ludzi, którzy wiedząc co i którędy wspierają się wzajemnie, także wiedzą. Forum to to samo tylko sięgające daleko dalej. My dajemy wiedzę za bezdurno - zamiast siedzieć i oglądać kolejny film, lub poświęcając czas mogący być przeznaczony na coś innego. Z prostego powodu: bo chcemy komuś pomóc, bo ja np. wolę by moją reklamą była woja wiedza, przyjazd do klienta, wytłumaczenie co i jak i jego przekonanie, że jest ktoś kto mu pomoże i przez proces budowy przeprowadzi "za rączkę". Może nie będzie to najtańsza chałupa w okolicy, ale na pewno najporządniejsza. Wy zaś zamiast działać tak samo - zachowujecie się tak, jakby za sam fakt że ktoś om was trąbi, reklamuje i sprawia, że jest to rozsądne forum - trzeba było słono płacić. Tylko w takim wypadku każdy z obdarzonych tytułem Doradca vel Konsultant powinien za coś takiego zgarniać prowizję, powiedzmy stówę średnio na jeża od rozwiązanej sprawy i wyjaśnionej. Jeśli brało w jej rozwiązaniu kilka osób to stawka byłaby ciut niższa a mnożona razy tyle osób ilu się udzielało. Wtedy to co się dzieje z naszego punktu widzenia miałoby sens. Oczywiście blechert nie zawsze by pojechał do Krakowa, a ktoś do Wawy, ale przecież dwóch - trzech konsultantów na województwo byłoby w sam raz. I płatny profil miałby sens, bo tylu bzdur ile można wyczytać w zapytaniach to rzadko się słyszy, wiedza jest kiepska a wykonawcy to w dużej części "łapciuchy". I stać by nas było na łatny profil, bo przy stawce stówka za konsultację, podejrzewam, że odrobiłoby się to w niecały miesiąc. A teraz kochana administracjo: ja jako firma jestem jak się to ładnie nazywa "członkiem wspierającym" (czyt. sponsorem), za kwotę też zaczynającą się od 1 nie przekraczającą tysięcy 2. W cenie mam zaproszenia na wszelkie branżowe imprezy, na nawet stoisko na targach, o wstępie na posiedzenia nie wspomnę, reklamę i na portalu i w gazecie adresowanej bezpośrednio do zainteresowanej grupy odbiorców i coś tam jeszcze. Wszystko to do grupy klientów, targetu jak się to obecnie zwie, osób naprawdę zainteresowanych tym co robię i tym co wiem. Jest różnica.? Jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 03.10.2013 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Balto - Właśnie o to chodzi, żeby Murator nam dal przysłowiową "stówkę" w postaci wizytówek reklamowych przy postach. Wtedy nie mamy nic przeciwko wykorzystywaniu naszych postów w ich wielkich kampaniach reklamowych. Wizytówki reklamowe za nasze prawa autorskie na zasadach bezgotówkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 03.10.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Historycznie patrząc to sami forumowicze wskazywali: ten użytkownik nam pomógł, warto go jakoś wyróżnić. Stąd się wziął tytuł Najlepszego Doradcy.A z zamieszczania reklam na forum wziął się Płatny Profil.Odnosząc się do pomysłu Balto, świetna myśl - zbudować grono autoryzowanych doradców forum. Tylko czy to realne - kto ma oceniać ich kompetencje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 03.10.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 świetna myśl - zbudować grono autoryzowanych doradców forum. Tylko czy to realne - kto ma oceniać ich kompetencje? Kompetencję autoryzowanych doradców oceni ten kto zapłaci za ich pracę czyli właściciel FM , chyba nie brakuje wam w redakcji kompetentnych ekspertów zdolnych ocenić kompetencje autoryzowanych doradców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.10.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 czyli od roku nie pojawil sie zaden doradca na forum...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?29697-Najlepsi-doradcy-na-tym-forum-kandydatury/page124ostatni tytul w sierpniu 2012 dotyczacy grafiki...Troche sie tez zmienilo na forum przez te lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 blechert: wiem - pomysł fajny. Tylko niestety wszystkie takie pomysły odbywają się nieco na zasadzie "ja tobie a ty mi" czyli znajomości i powołania się na Iksa czy Igreka. Do czegoś takiego wystarczy dobra wola, telefon kontaktowy w najgorszym razie (jeśli sprawa jest super pilna, a człowiek nie zawsze ma siłę chęci i przytomność by zobaczyć ekran). Problem jest tylko jeden u księgowego się nie zgadza - bo nijak nie idzie tego wymierzyć dokładną kwotą, skoro w zimie jest telefon jeden na miesiąc, w lecie jeden na dwa dni...Admin: W teorii to Wy macie kontakt z autoryzowanymi dystrybutorami tego czy owego, konsultantami wielkich firm, ludźmi tytułującymi się taką czy inną specjalnością. Tylko jakby to ująć - wiedza teoretyczna wiedzą teoretyczną, a z autopsji wiem, że za skarby świata żaden producent (mówię o tynkach mineralnych) nie przyzna się, że to co on robi można umieszać na budowie, a będzie lepsze. Mało który fachman od tynków mineralnych ma pełną wiedzę - co gdzie jak i dlaczego. A każdy z nich wykształcony. To Wy, jako administracja, to Wy jako prowadzący musicie umieć określić kryteria wiedzy, kultury i czego tam jeszcze by coś takiego otrzymać...Reklama, tytuł - fajnie - kolejna kwestia. Doradca / Konsultant forum MD nie może (!) pod żadnym pozorem (!) wypowiadać się jako przedstawiciel firmy X. Ileś postów czytałem problem określony: wychodzi coś na ścianie co robić - i odpowiedź - proszę wziąć gruntcośtam firmy X, potem farbę Taką-a-taką firmy X a wreszcie. Moment - to jest reklama - której miejsce jest gdzieś indziej. Ostatecznie w stopce. To wy powinniście tego pilnować. Klient powinien się dowiedzieć co ma zrobić, krok po kroku - od tego by sprawdzić co pod spodem do nałożenia ostatecznej warstwy tynku. Każdy z nas wie, że producenci mają różne "elementy" wysokiej klasy, różne ich rodzaje są mniej lub więcej warte. I wiadomo jak jest z n.p. systemami.To Wasza, Administracji decyzja, co ciekawe podejmowana nie wcześniej, a post factum, kiedy okazało się, że narasta opór wobec takich a nie innych decyzji.To, znów, Wy musicie podjąć decyzję - o tym gdzie jest reklama "a nasze najlepsze", a gdzie zaczyna się merytoryka i nie ma miejsca na to by szpec od Śnieżki podawał że najlepiej Śnieżką. To trochę tak jak ja bym mówił, że najlepsze tynki mineralne są moje bo tak, najlepsze inne blecherta - bo on w tym siedzi, a najlepszy ewbuxxxo - bo to nasz kolega i my z nim brudzia pili.Przy okazji: to nie klienci mają nadać tytuł Doradcy tylko specjaliści z branży. Ale to moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 03.10.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Historycznie patrząc to sami forumowicze wskazywali: ten użytkownik nam pomógł, warto go jakoś wyróżnić. Stąd się wziął tytuł Najlepszego Doradcy. A z zamieszczania reklam na forum wziął się Płatny Profil. Odnosząc się do pomysłu Balto, świetna myśl - zbudować grono autoryzowanych doradców forum. Tylko czy to realne - kto ma oceniać ich kompetencje? Kryteria przyznawania wizytówki reklamowej powinny być proste. 1. Po napisaniu 500 postów każdy powinien mieć prawo do wizytówki reklamowej, jeśli tylko chce i nie jest spamerem, oraz specjalizuje się w jakieś branży. 2. Do czasu napisania 500 postów niskie opłaty. Użytkownik forum musi dać poznać się społeczności forumowej. Tak naprawdę już po 100 postach widać, kto jest kim. Pozdrawiam Igor Blechert Ps. zastanawiałem się jak zmienią mi nazwisko w nicku zabierając jednocześnie reklamę. Myślałem, że może będę Nowakiem a może Tuskiem? A tu po prostu ukradli mi literę z nazwiska. Wnioskuję z tego, że na forum nie jest mile widziane pisanie z imienia i nazwiska. Żenada. Po raz kolejny odechciewa się tu pisać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 04.10.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Proponujecie szanowni Forumowicze nadredakcję, superredakcję, która ma wiedzę i organizację, by tworzyć i pilnować tak rozbudowane struktury. To nierealne - pomysł autoryzowanych doradców forum jest świetny, ale zasady muszą być proste i oczywiste. Spróbujmy takie wypracować, ku wspólnemu zadowoleniu. Możliwość reklamowania się po zaliczeniu 500 czy 1000 postów to zły pomysł - to tylko będzie psuło forum, prowadziło do nadużyć. Nicki reklamowe zmieniamy przez skrót i dodanie *** - gwiazdek. To stała praktyka, proszę się nie obrażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 04.10.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Administracjo: że jak? Na forum są nicki z opisem doradca taki śmaki tej a nie innej firmy. Pytanie za sto: co oni będą polecać? Konkurencję? Niestety Doradca Techniczny / Konsultant Forum jest z urzędu niefirmowy.Dalej - jeśli wyznacznikiem tego kto może być doradcą będzie li tylko ilość postów to szybko będą samo Doradcy. Ten tytuł musi wiązać się z wiedzą rzetelną, nie reklamowaniem w swej nazwie konkretnej firmy i takimi tam. Niestety to nie może być nadawane z automatu i oznacza to pewną odpowiedzialność. Trochę tak jak w chwili kiedy nabiło się 300 tysięcy jednym i tym samym autem to rozpoznaje się dolegliwości - od kopa. Tutaj powinno być to samo. Ocena merytoryczności wypowiedzi, zadane pytania - już poza forum, to powinno być wyznacznikiem tytułu a to niestety dodatkowa praca. Przy okazji nie taka duża. kilku "nieformalnych" opiekunów wystarczy. Naprawdę nie zajmuje to masy czasu.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 04.10.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Proponujecie szanowni Forumowicze nadredakcję, superredakcję, która ma wiedzę i organizację, by tworzyć i pilnować tak rozbudowane struktury. To nierealne - pomysł autoryzowanych doradców forum jest świetny, ale zasady muszą być proste i oczywiste. Spróbujmy takie wypracować, ku wspólnemu zadowoleniu. Możliwość reklamowania się po zaliczeniu 500 czy 1000 postów to zły pomysł - to tylko będzie psuło forum, prowadziło do nadużyć. Nicki reklamowe zmieniamy przez skrót i dodanie *** - gwiazdek. To stała praktyka, proszę się nie obrażać. Jeżeli coś jest stałą praktyką a prowadzi do wynaturzeń, to powinno ulec zmianie. Zademonstruję to obrazowo Senio* Membe* Administrato* Foru* Co do automatycznych rozwiązań, które proponuję, to już takie są na forum np. co ileś tam postów ludzie dostają nowy, pozytywnie brzmiący tytuł. Jest ok. Przyznawanie z automatu prawa do własnej wizytówki reklamowej po np. 500 postach wcale nie musi prowadzić do nadużyć, ponieważ wszyscy wiedzą, że tu jest kulturalne forum i nie pisze się obraźliwych tekstów, bo i tak zostanie to wyprostowane. Tak więc jeśli ktoś chce być ekspertem od kotów to niech sobie jest. Przynajmniej nie jest anonimowy i przez to stara się bardziej. Kogoś interesują kwiaty, niech to pokaże w swojej wizytówce reklamowej. Jeden jest znawcą kamieni, a drugi w piecze doskonałe ciasta. Niech się tym pochwali. Czemu mamy ludzi ograniczać jak w komunie? Samo forum poszło już w tak odległe wątki niż budowlanka, że nic nie stoi przeszkodzie, żeby rozwijało się dalej zgodnie z tym duchem. Pozdrawiam Igor Blechert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts