guner12 26.09.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Witam,chce otworzyć bar,architekt powiedział mi,że drzwi do lazienek musza miec 90 cm,a do kabin wystarczą już 80 tki,szukałem w przepisach i wszedzie bylo,ze do łazienek wystarczą 80 tki,architekt na to,że przepisy się zmieniły i trzeb teraz montować 90tki.Czytalem prawo budowlane z roku 2002 i tam jest,że można montować 80 tki do łazienek w lokalu użytkowym.Czy są jakieś nowsze przepisy,czy ja dobrze interpretuję te,które czytałem?Bardzo bym prosił o napisanie jak to jest z tymi drzwiami bo zamontowałem już 80 tki i nie chciał bym już tego przerabiać.Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam,Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 26.09.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 można spojrzeć na to z czysto praktycznej strony, przyjedzie do baru klient na wózku i do kibla nie zmieści się ? nie wiem od strony formalnej to wygląda ale w lokalach użytkowych zazwyczaj są drzwi szersze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guner12 26.09.2013 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Wózkiem zmieści się i w 80,w moim poprzednim lokalu takie mialem i wjeżdżali bez problemu dlatego i w nowym takie zrobilem a teraz trzeba bedzie przerabiać bo sie podobno pzepisy zmieniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts