Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowa sieci kanalizacyjne - wycena

szb

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Jeżeli temat powinien znaleźć się w dziale instalacji sanitarnych to proszę o przeniesienie (aczkolwiek wydaje mi się, że tu pasuje lepiej).

Otóż, ja i moi przyszli sąsiedzi, myślimy o wybudowaniu sieci kanalizacyjnej (bo na Gminę nie mamy co liczyć, a teren nie pozwala na budowę POŚ).

Czy jest ktoś w stanie podać mi orientacyjną kwotę budowy takiej sieci? Ewentualnie sprawdzone firmy, które mogłyby wybudować taką sieć w okolicach Wrocławia?

Poniżej parametry sieci:

- długość sieci ok. 450 mb (średnica rury Ø 200)

- odejścia do każdej działki rurą o Ø 160, długość każdego odejścia ok. 6 m, ilość wypustów - 15 sztuk, do każdego odejścia trójnik i zasuwa,

- studnie kanalizacyjne DN 1000 i jest ich 7 sztuk

- wykonanie odcinka pod główną ulicą metodą bezrozkopową (przecisk)

- dodatkowe koszty to mapa dc. projektowych, projekt i uzgodnienia

Za wszelką pomoc, rady etc. dziękuję z góry :)

Pozdrawiam,

Maciek

Witam wszystkich!

Jeżeli temat powinien znaleźć się w dziale instalacji sanitarnych to proszę o przeniesienie (aczkolwiek wydaje mi się, że tu pasuje lepiej).

Otóż, ja i moi przyszli sąsiedzi, myślimy o wybudowaniu sieci kanalizacyjnej (bo na Gminę nie mamy co liczyć, a teren nie pozwala na budowę POŚ).

Czy jest ktoś w stanie podać mi orientacyjną kwotę budowy takiej sieci? Ewentualnie sprawdzone firmy, które mogłyby wybudować taką sieć w okolicach Wrocławia?

Poniżej parametry sieci:

Za wszelką pomoc, rady etc. dziękuję z góry :)

Pozdrawiam,

Maciek

Do czego na kanalizacji mają być zasuwy?

Na odejściach i załamaniach trasy muszą być studnie.