szb 26.09.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Witam wszystkich! Jeżeli temat powinien znaleźć się w dziale instalacji sanitarnych to proszę o przeniesienie (aczkolwiek wydaje mi się, że tu pasuje lepiej). Otóż, ja i moi przyszli sąsiedzi, myślimy o wybudowaniu sieci kanalizacyjnej (bo na Gminę nie mamy co liczyć, a teren nie pozwala na budowę POŚ). Czy jest ktoś w stanie podać mi orientacyjną kwotę budowy takiej sieci? Ewentualnie sprawdzone firmy, które mogłyby wybudować taką sieć w okolicach Wrocławia? Poniżej parametry sieci: - długość sieci ok. 450 mb (średnica rury Ø 200) - odejścia do każdej działki rurą o Ø 160, długość każdego odejścia ok. 6 m, ilość wypustów - 15 sztuk, do każdego odejścia trójnik i zasuwa, - studnie kanalizacyjne DN 1000 i jest ich 7 sztuk - wykonanie odcinka pod główną ulicą metodą bezrozkopową (przecisk) - dodatkowe koszty to mapa dc. projektowych, projekt i uzgodnienia Za wszelką pomoc, rady etc. dziękuję z góry Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 26.09.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Witam wszystkich! Jeżeli temat powinien znaleźć się w dziale instalacji sanitarnych to proszę o przeniesienie (aczkolwiek wydaje mi się, że tu pasuje lepiej). Otóż, ja i moi przyszli sąsiedzi, myślimy o wybudowaniu sieci kanalizacyjnej (bo na Gminę nie mamy co liczyć, a teren nie pozwala na budowę POŚ). Czy jest ktoś w stanie podać mi orientacyjną kwotę budowy takiej sieci? Ewentualnie sprawdzone firmy, które mogłyby wybudować taką sieć w okolicach Wrocławia? Poniżej parametry sieci: Za wszelką pomoc, rady etc. dziękuję z góry Pozdrawiam, Maciek Do czego na kanalizacji mają być zasuwy? Na odejściach i załamaniach trasy muszą być studnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 26.09.2013 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Zasuwy jako zakończenie sieci przy każdej z działek - technicznie jestem zielony, opieram się póki co na tym co podpowiedziała Pani z gminy. 7 studni zapisałem - tyle będzie załamań. W załączniku mapka z wyrysowaną siecią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 27.09.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 A może zna ktoś jakąś firmę, która zajmuje się uzbrajaniem działek w okolicach Wrocławia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts