Cashi 26.09.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Witam,Rozpoczynam remont powojennej szeregówki. Mam tam położony porządny dębowy parkiet. Wraz z projektantką chciałabym go odrestaurować (zerwać, wyczyścić, przełożyć i zaolejować). Parkiet przyklejony jest na lepik. Czy to jest wykonalne? Czy ktoś może polecić firmę z Dolnego Śląska, która się zajmuje takimi pracami? Kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 26.09.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 WitamJest to wykonalne, jak najbardziej. Parkieciarz musi ocenic, czy parkiet nadaje sie do przełozenia, nastepnie:1- zrywanie parkietu i szlifowanie częsci dolnej deszczułki2- frezowanie posadzki celem usunięcia lepiku3- gruntowanie i wylanie masy samopozimującej4- gruntowanie, klejenie-montaż parkietu6- cyklinowanie, szpachlowanie7- aplikacja oleju8- listwowanieCena usługi: 80-130 pln. m2. (dokladna cena ustalana jest na miejscu realizcji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 26.09.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Praktycznie to przekładka cenowo jest porównywalna z wymianą parkietu na nowy. Cena metra i zakres prac prac oferowanych przed przedmówcę to jakaś abstrakcja. Chyba ,że sama robocizna. Sumując to roboty masa a stary już nowy nie będzie. Nie pomoże puder, róż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cashi 27.09.2013 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Praktycznie to przekładka cenowo jest porównywalna z wymianą parkietu na nowy. Cena metra i zakres prac prac oferowanych przed przedmówcę to jakaś abstrakcja. Chyba ,że sama robocizna. Sumując to roboty masa a stary już nowy nie będzie. Nie pomoże puder, róż.... Mam tego świadomość, jednak staremu parkietowi niczego nie brakuje, może tylko troche w niektórych miejscach ma szpar, a przełożyć trzeba, bo zmienia się układ pomieszczeń. Mimo wszystko Dziękuję za ostrzeżenie:) Kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cashi 27.09.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Dziękuję za potwierdzenie, problem wyńika z tego, że kontaktowałam się już z dwoma firmami i one akurat takich prac nie wykonują, gdz e mogę poszukać dobrego fachowca z dolnego śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 27.09.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Cena 80-130 pln.m2. usluga "robocizny", nalezy jeszcze doliczyc do m2. koszt chemi (grunty, wylewka, klej,olej....)- Teraz chyba bedzie lepiej zrozumiałe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 28.09.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 sp**tCzym chcesz szlifować resztki po kleju ropopochodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 28.09.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Mamy swoje sposoby, oczywiscie wszystko odbywa sie mechanicznie i bezpyłowoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 28.09.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Wszystko jasne. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.09.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Mamy swoje sposoby, oczywiscie wszystko odbywa sie mechanicznie i bezpyłowo Pozdrawiam Twoja tajemniczość rzuca cień wątpliwości na sposób, o którym piszesz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 28.09.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 WitamLepik, subit, farby itp. z posadzki,schodów betonowych usuwamy za pomoca frezarek (duzych i małych) z zastosowaniem specjalnych tarcz, frezów i głowic.Jezeli chodzi o pozostałosci na parkiecie, usuwa sie go podobnie, z zastosowaniem frezarki stacjonarnej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.09.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Stare, duże parkiety dębowe mają swoją wartość ze względu na naturalnie wiekowy wygląd surowego drewna. Swego czasu miałem okazję czyścić deszczułki dębowe z IXX wiecznego obiektu. Znaczna większość deszczułek została odrestaurowana a wygląd takiego drewna jest niepowtarzalny. Jednak były to deszczułki montowane na gwożdzie, z klejonymi jest gorzej.W tej sytuacji opracowana technologia oczyszczania elementów parkietowych klejonych do podkładu ma swoją przyszłość, ale czy jest ona taka łatwa i czysta jak piszesz - tu mam wątpliwość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 28.09.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Takie usługi świadczymy bardzo sporadycznie, Usługa jest pracochłonna i droga. Jak komuś zależy, chce i ma pln. Sprzęt mamy kompletny Pozdrawiam (dodał bym jakies foto z realizacji - niestety brak. W przyszłosci pstrykne i dodam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.09.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 28.09.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Mam tego świadomość, jednak staremu parkietowi niczego nie brakuje, może tylko troche w niektórych miejscach ma szpar, a przełożyć trzeba, bo zmienia się układ pomieszczeń. Mimo wszystko Dziękuję za ostrzeżenie:) Kk Przy takiej przekładce trzeba mieć parkiet na uzupełnienie w pomieszczeniach do przełożenia i w tym celu np parkiet z przedpokoju dajemy na uzupełnienia a przedpokój robimy z nowego parkietu lub płytek gresowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.09.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Stare, duże parkiety dębowe mają swoją wartość ze względu na naturalnie wiekowy wygląd surowego drewna. Swego czasu miałem okazję czyścić deszczułki dębowe z IXX wiecznego obiektu. Znaczna większość deszczułek została odrestaurowana a wygląd takiego drewna jest niepowtarzalny. Jednak były to deszczułki montowane na gwożdzie, z klejonymi jest gorzej. W tej sytuacji opracowana technologia oczyszczania elementów parkietowych klejonych do podkładu ma swoją przyszłość, ale czy jest ona taka łatwa i czysta jak piszesz - tu mam wątpliwość. Pozdrawiam. IXX-co to za wiek? Chyba nie dziewiętnasty, chociaż kolega pewnie miał na myśli coś w tym wieku? Węglo- i ropopochodne lepiki usuwa się tylko frezarkami i specjalnymi głowicami inaczej wszystko się zalepia. Czysta praca to nie jest. Jest za to bardzo niezdrowa. Koszt usunięcia 1m2 to 45-70zł z podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 30.09.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Do frezowania stosujemy sysytem odpylający (uzywamy dwuch frezarek jednocześnie, porzez rozdzielacz rury ssącej), jest bezpyłowo w 99%. ( zrobiłem zdjecie naszego systemu odpylającego, zastosowany podczas cyklinowania podłogi w gabiniecie stomatologicznym, uzywamy go w objektach gdzie jest wymagane minimum zapylenia) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.09.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Fachowo, można polecać, jakkolwiek drobne przejęzyczenie mowa jest o dwóch odkurzaczach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 30.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 http://www.boden-profi.pl/odkurzacze-ronda.html?PHPSESSID=9866c31fa7ca4d74526496f5cb38d5fe U góry link do opisu, (nie ukrywam zastanawiałem sie nad zakupem odkurzacza BONA) Pozdrawiam dbających o zdrowie swoje i innych:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 01.10.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Firma na poziomie. Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts