Tomasz Brzęczkowski 26.09.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) 2,5kW powietrzna pompa ciepła z bezpośrednim skraplaniem i parowaniem . Z pompy ciepła dogrzejemy powietrze a latem schłodzimy. W przypadku mniejszych domów - ppci dawaliśmy jak oddzielną instalację z wentylacją. Sprężarka sterowana inwerterem pobiera tyle mocy ile potrzeba w danej chwili ( nie ma strat na rozruchu ) . Edytowane 26 Września 2013 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 26.09.2013 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 O... REKLAMA... Nie sprzedaję pomp ciepła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek_myslowice 01.10.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 2,5kW powietrzna pompa ciepła. Z pompy ciepła dogrzejemy powietrze a latem schłodzimy. W przypadku mniejszych domów - ppci dawaliśmy jak oddzielną instalację z wentylacją. Sprężarka sterowana inwerterem pobiera tyle mocy ile potrzeba w danej chwili ( nie ma strat na rozruchu ) . 2,5kW to strasznie dużo. Żwirowy GWC do klimatyzacji pobiera 0,15-0,2kW to 10-16 RAZY mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.10.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 2,5kW to strasznie dużo. Żwirowy GWC do klimatyzacji pobiera 0,15-0,2kW to 10-16 RAZY mniej. A żarówka LED pobiera 1 W - to jeszcze 150x mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.10.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 TB, to co przedstawiasz to są urządzenia do zastosowań przemysłowych ! Najmniejsza jednostka wymaga 750m3/h ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.10.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 no tak bo to była wentylacja kiosku z gazetami wiec przemysłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.10.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 TB, to co przedstawiasz to są urządzenia do zastosowań przemysłowych ! Najmniejsza jednostka wymaga 750m3/h ! A jaki jest wydatek powietrza np. przy żwirowcu? I czy żwirowiec ogrzeje dom? Są też jednostki 450m3/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.10.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 A jaki jest wydatek powietrza np. przy żwirowcu? I czy żwirowiec ogrzeje dom? Są też jednostki 450m3/h A co ma wydatek do przepływów. W zimie potrzebuję przepływu rzędu 100-150m3/h, nie więcej, bo nie utrzymam wilgotności. Przy takich przepływach nie załącza się PC w tym urządzeniu, więc po co to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.10.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 W aspekcie chłodzenia z gwc - przy stałej temperaturze gwc np. 14 st.C latem - moc chłodniczą stanowi ilość m3/h - przy 700m3/h i 30 stopniowym upale mamy niecałe 4kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.10.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 To ja mam kupować taką centralę po to, żeby te kilka/kilkanaście dni w roku popracowała mi PC w niej zawarta ?To już wolę skorzystać z PC Aristona do grzania CWU i wykorzystać efekt uboczny jakim jest zimne powietrze. Wyjdzie taniej i przy okazji mam ciepłą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.10.2013 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 To ja mam kupować taką centralę po to, żeby te kilka/kilkanaście dni w roku popracowała mi PC w niej zawarta ? To już wolę skorzystać z PC Aristona do grzania CWU i wykorzystać efekt uboczny jakim jest zimne powietrze. Wyjdzie taniej i przy okazji mam ciepłą wodę. Faktycznie... odkręci się wodę i już chłodniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.10.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Faktycznie... odkręci się wodę i już chłodniej . GWC + ten chłodek z PC w zupełności mi wystarczy. Nie chcę robić przeciągu na 750m3/h, żeby dom schłodzić. W domach izolowanych nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts