Greengaz 06.10.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Odparowanie 1 litra wody z takiej suszarki to "strata" ok. 0,6 kWh. Najlepiej suszyć na balkonie lub tarasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.10.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Wracając do zamrażarki - no to nie wychodzą wcale żadne bajońskie sumy ze ten prąd. Ja rozumiem, że w skali makro, ekologia itd.. ale dla przeciętnego gospodarstwa domowego te kwoty nie stanowią wielkiej różnicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 06.10.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 zawsze można wysuszyć taniej. Oglądałem kiedyś program amerykański o domach energooszczędnych i sposobach zmniejszania zużycia energii. Pokazywali dwóch amerykańskich wynalazców którzy skonstruowali z kilkunastu kijów od mioteł i sznurka urządzenie do suszenia prania które nie zużywa energii. Wszyscy byli dumni - autorzy projektu, prowadzący program i pierwsi użytkownicy. Wyglądało to mniej więcej tak: http://dutchhouse.pl/pol_pl_Drewniany-stojak-na-pranie-HK-Living-1174_1.jpg a czym się to różni od zwykłej suszarki ? mam suszarkę kondensacyjną która nieźle grzeje mimo że zużywa sporo energii, trochę w postaci oddawanego ciepła się zwraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.10.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Bo w ramach ekologii amerykanie wpadli na pomysł zaprzęgnięcia do tego Słońca. Stawiasz to kosmiczne urządzenie przed domem, na tarasie etc. i ściągasz po pewnym czasie suche. Tacy sprytni ci amerykanie. Aż dziwię się że takich urządzeń nie opatentowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 06.10.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 (edytowane) No nie wiem, może się okazać, że na balkonach i tarasach stoją pirackie suszarki i należy się abonament!! Dodam jeszcze, że płacę akcyzę i VAT za suszenie prądem. A nie da się ukryć że istnieje w naszym kraju szara strefa, która usiłuje uniknąć płacenia podatków. I stawia taką suszarkę na balkonie, i UNIKA !! Edytowane 6 Października 2013 przez irqul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.10.2013 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 To tyle amerykańscy naukowcy, a co na to radzieccy ( o, przepraszam - rosyjscy) uczeni?? Jakaś kontra? A może bezczelnie twierdzą, że oni to wymyślili pierwsi????? :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 07.10.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 To tyle amerykańscy naukowcy, a co na to radzieccy ( o, przepraszam - rosyjscy) uczeni?? Jakaś kontra? A może bezczelnie twierdzą, że oni to wymyślili pierwsi????? :mad: uranem suszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 13.02.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 no możliwe że nie stanowią ale chyba dobrze wyrobić sobie taki nawyk , nawet nie ze względu na oszczędności , ale na środowisko i oszczędności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 13.02.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 no możliwe że nie stanowią ale chyba dobrze wyrobić sobie taki nawyk , nawet nie ze względu na oszczędności , ale na środowisko i oszczędności . Można sobie policzyć i jest też roczny koszt http://www.calculla.pl/pl/koszt_pradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.02.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 ... Czyli uwagi mojego męża, żeby gasić lampkę nad kuchnią, bo mamy za duże rachunki za prąd, są pozbawione sensu. Dzięki . Przychodzi krasnoludek na stację benzynową i pyta: "Ile kosztuje kropla benzyny?" - "No ... nic" odpowiada mu pan przy dystrybutorze "-to proszę mi nakapać pięć litrów" Jak zacznie kazać ci gasić światło w lodówce - to będzie bez sensu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.02.2014 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) SĄ pozbawione sensu ponieważ są nie na temat Nasze "za duże" rachunki za prąd nie mają związku z rzeczoną żarówką w kuchni. Ona zesztą de facto nie są za duże tylko normalne, jak na to ile używamy urządzeń "prądowych". I ta jedna żarówka w tym wszystkim to mały pan pikuś ... Mąż mój po prostu lubi pouczać wszystkich wokoło, taki nawyk nauczycielski, niestety.... Edytowane 14 Lutego 2014 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts