darkob 26.09.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Witam.Chciałbym docelowo płyte balkonową pomalować masą poliuretanową (np.sikafloor 400) i tu mam pytanie czy taka kolejność jest prawidłowa;przykręcenie obróbek,pomalowanie płyty masą 2K (w dwóch warstwach)i zatopienie taśmy izolacyjnej przy ścianach i obróbkach a jak wyschnie to pomalować poliuretanem. ?A może od razu poliuretan bez izolacji 2k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 30.09.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Czy bezpośrednio na balkon można żywice poliuretanową czy trzeba wcześniej izolacje 2K ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 01.10.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Co do zasady żywice kładzie się na betonie lub jastrychu bezpośrednio. Ponieważ zużycia żywic malowanych to już od 0,8kg/m2 nie ma się co oszukiwać, że daje gwarancję szczelności przy takim wykorzystaniu.Pozostaje dobrze przygotować podłoże (mocne, stabilne) i miejsca newralgiczne (dylatacje brzegowe i blacharki), nałożyć grubo dwie warstwy.Mikrozaprawy (szlamy) 2K są systemowymi rozwiązaniami podpłytkowymi, a nie do żywic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 01.10.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 No to se narobiłem... to teraz bede musiał położyć chyba płytki.Na balkonie już położyłem dwie warstwy i myślałem żeby teraz już tylko pomalować a na tarasie tylko wkleiłem taśmy przy obróbkach i ścianie.Czy gdybym jednak naniósł teraz tą powłoke poliuretanową to ona odstanie,popęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 02.10.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Musisz przetestować, ale jeśli dobrze pamiętam karty techniczne żywic poliuretanowych to mają być kładzione na goły beton lub jastrych. Nie wiadomo jak reagują z polimerem, który jest składnikiem szlamów 2K. To są jednak materiały o różnym stopniu dyfuzji pary, więc mogą się rozdzielić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts