Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt salon/jadalnia/kuchnia

kori

Recommended Posts

Witam, widzę, że trafiłam w końcu na forum, w którym tworzą sie piekne aranżacje!! MAM PROŚBĘ!!!!!!!!!!! mieszkam w kawalerce, w której jest jeden duży pokój. To mieszkanie w starej kamienicy, a owy duży pokój służył niegdyś jako sala balowa. na zdjęciu zaznaczyłam okno, ale w rzeczywistości jest to okno balkonowe prowadzące na taras ( okno balkonowe w środku miedzy dwoma oknami). Jest to niestety jedyne dojście do Swiatła, słońce wita mnie jedynie rano a około 14 juz robi sie ciemno....Długośc pokoju licząc od wnęki okna to 10m, szerokość 7m. Wejscie do pokoju zaznaczone. Obecnie mam stare meble po babci ale chcialabym urzadzić ten pokoj nowoczesnie i oczywiscie w miarę tanio!!!Owy pokoj jest również moją sypialnią; wymyslilam ze narożnik bylby chyba najlepszy...Ponadto myslalam o zawieszeniu telewizora na ścianie, pod spodem moze jakas półka na kino domowe na ktore moze kiedys bedzie mnie stac...:) jakas jedna duża szafa i oczywiscie trzeba chyba zainwestowac w lustra (mam jedno wielkie 2m x 3m), żeby odbijało światło bo nie wyobrażam sobie ciągłego zycia przy sztucznym.... PROSZĘ BARDZO O POMOC!!!!! pozdrawiam pola_f8 - nowicjusz:)

salon 1 okno.jpg

Edytowane przez paula_f8

paula_f8, rozumiem, że w tym pokoju ma być salon oraz sypialnia. Kuchnię i łazienkę masz gdzie indziej?Pokój jest bardzo duży, więc wydzieliłabym sypialnię i garderobę jako aneks odgrodzony ściankami od salonu. Sypialnię można odgrodzić ścianą pełną, półścianką, ścianą z luksferów lub kotarą/kurtyną z materiału.

moniss na wstępie dzięki za odpowiedz:D tak kuchnie mam i lazienke tez. obecnie mam wielkie łóżko ale chce je wyrzucić bo nie podoba mi się koncepcja pt "łóżko na widoku" . Tez Myślałam żeby oddzielić ściana ale problem polega na tym, ze NIENAWIDZĘ się budzić w ciemnym pomieszczeniu a tak by musiało być gdybym tam postawiła ścianę bo nawet gdyby była to ściana polprzezroczysta to i tak teraz tam na koniec pokoju gdzie mam obecnie to łóżko pada niewiele światła. Dlatego postanowiłam, żeby zrobić tylko salon i zastosować narożnik, wiem ze kosztem wygody ale trudno! Problem polega na tym, ze kompletnie nie mam smykałki do aranżacji wnętrz ...dotychczas jeździłam z meblami na milion sposobów ale zawsze nie do końca mi ze podobało....teraz sprzedaje stare meble i nastawiam się na nowoczesność, prostotę i minimalizm. Rolety mam w kolorze cień zboża - prawie białe żeby było jasno rano, ściany tez chce jasne zrobić i meble tez. Podłogę mam oryginalny parkiet debowy, po cyklinowaniu ale i tak jest ciemny, chciałam położyć jasne panele, ale wszyscy mi odradzaja mówiąc ze "parkiet to zawsze parkiet". chociaz uwazam, ze jasna podloga by bardzo pomogla, a jasny dywan nie wchodzi w gre bo mam psa rudego setera i w dwa dni bylby czarny....myslalam tez żeby na tym ciemnym końcu pokoju może zrobić jakieś nowoczesne, prawie naturalne oświetlenie w suficie jakieś świetlowki czy coś...? Ogólnie to mi sie marzy na tej ścianie naprzeciwko okna taka kamienna płytka żeby położyć i wtedy tak oświetlic. A bo jeszcze nie powiedziałam, ze okno mam wielkie i ta ściana na której jest ono umieszczone jest żywa stara cegła, ktora uwielbiam!!!! Aaaj widzę ze się rozpisalam znów..... Kończę wtedy POZDRAWIAM SERDECZNIE;) paula! Edytowane przez paula_f8

Opis brzmi bajecznie... Poza narożnikiem ;) Upierałabym się jednak przy wydzieleniu sypialni :yes:

Jakie wymiary ma ten pokój? Nie widzę ich, ale obstawiam 5x7 mkw... Jaka jest wysokość?

Pooglądaj inspiracje skandynawskie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?155999-Skandynawskie-wn%C4%99trza-nie-tylko-IKEA&highlight=skandynawskie

Edytowane przez joliska

Witam wszystkich!!:) Na wstępie powiem, że KUSICIE TA SYPIALNIA AJ KUSICIE.....a szczególnie joliska - to jedyne rozwiązanie ewentualnie by mnie przekonalo!a To ma jakas nazwe? tylko oczywiscie najleprzym rozwiązaniem byloby rozsuwane otwieranie! no i w bieli...hmm mogłoby wypalic!!:) a dalej jak wtedy myślicie??jesli chodzi o garderobę to mam miejsce w korytarzu wiec wielka szafa nie koniecznie musi byc;] Chociaz caly czas jeszcze się waham bo juz sobie wymyslilam ze wyrzuce to lozko...hmmm a sufit myslalam zeby podswietlic tak nowoczesnie -> http://www.decorsystem.com.pl/pl/186/listwy_o_wietleniowe/717/listwa_o_wietleniowa_lo_1.html Pozdrawiammmmm;]

salon 1 okno.jpg