rustin 20.12.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A jak już dom jest postawiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 20.12.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Wielkimi krokami zbliża się ustawowy start programu "Mieszkanie dlaMłodych". Co prawda wiele osób żyje już świętami ale informację poniżej mogą się przydać. BGK na początku grudnia przedstawiło zainteresowanym bankomprojekt umowy, na mocy której banki mogą oferować kredyty z dopłatami dowkładu własnego i większość banków jeszcze sfinalizowało umowy z BGK. Według moich informacji od początku stycznia wystartują PKO BP oraz PekaoSA. Alior prawdopodobnie będzie gotowy w drugiej połowie stycznia. Dużagrupa pytanych banków przygotowuje start produktu na luty lub marzec. Poniżej info który bank, kiedy wchodzi z programem: Bank Czy bierze udział w programie Czy będzie dostępny od stycznia 2014, Ew. od kiedy Alior tak planują zdążyć od stycznia, ale nie od początku miesiąca Bank Pocztowy tak nie wcześniej niż w lutym BGŻ brak ostatecznej decyzji banku w tej sprawie nie BNP Paribas prawdopodobnie tak nie, termin nie ustalony BOŚ tak nie, koniec Q1 BPH nie nie BRE Hipoteczny nie nie BZ WBK tak nie, prawdopodobnie w Q2 Credit Agricole tak nie, ale termin jeszcze nie ustalony. DB PBC tak nie, prawdopodobnie koniec Q2 Eurobank tak nie, najszybciej od marca 2014 GNB tak przewidywany czas wprowadzenia to marzec 2014 ING brak ostatecznej decyzji banku w tej sprawie nie mBank tak Nad umowa z BGK już pracujemy, ale sprzedaż zaczniemy nie wcześniej niż zapół roku. Millennium tak przewidywany czas wprowadzenia to kwiecień 2014 Pekao SA tak tak PKO BP tak Planujemy gotowość wejścia z produktem MDM do sprzedaży na 2 stycznia 2014 Raiffeisen Polbank tak nie, najszybciej luty może nawet marzec 2014 Dla zainteresowanych tak przedstawia się sytuacja w bankach. W razie potrzeby mogę konkretne oferty przygotować gdy programy będą działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luntrusk 20.12.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Reklama - jak nic Jak dom jest postawiony to nie skorzystasz z programu. Prawo nie działa przecież wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roweras 22.12.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 ja też szukam informacji o budowie domu, troche info znalazłem na stronie mieszkaniedlamlodych.pl i jest kilka pytan na ich fajsie https://www.facebook.com/mieszkaniedlamlodychpl ; ale ja mielem nieruchomsoci w zagranicy i ni cholery nie znajduje informacji czy sie lapie czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszko87 27.12.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Zdecydowałem się na mieszkanie dla młodych w aliorze i póki co nie żałuję, choć to skromne 30m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 27.03.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nasz podpowiedź - film: Mieszkanie dla młodych - jak uzyskać dopłatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordas 31.03.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Zdecydowałem się na ]mieszkanie dla młodych w aliorze i póki co nie żałuję, choć to skromne 30m2. I ja tu widze problem, 30 metrów to mało i że jak to określę mało przyszłościowe rozwiązanie (gdzie miejsce dla dzieci)? Niestety taka jest brutalna dzisiejsza rzeczywistość... A przecież mieszkanie na kredyt nie kupuje się na 2 lata... Zresztą Alior obecnie też obsługuje program MDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OKRE Development 13.05.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Szanowni Państwo, rządowy program dopłat „Mieszkanie dla Młodych” cieszy się dużą popularnością, jednak nie na wszystkie mieszkania otrzymamy dofinansowanie. Przyszłe lokum musi być od dewelopera. Dodatkowo, budżetowanie dla programu „MdM” obejmuje poszczególne lata kalendarzowe, przy czym środki przeznaczane na dopłaty rezerwowane są w BGK w ramach rocznych limitów wyznaczonych ustawą według planowanego terminu płatności ostatniej raty przez nabywcę. Na ogół płatność ostatniej raty przewidziana jest po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie. Jeśli termin ten przesunie się na kolejny rok kalendarzowy, niewykorzystane środki przepadają i nie otrzymamy dofinansowania. Najbezpieczniej jest szukać mieszkania wśród inwestycji już zakończonych lub takich, których termin uzyskania pozwolenia na użytkowanie przypada najpóźniej na listopad. W ofercie Osiedla na Skraju Lasu na poznańskich Naramowicach, w ramach mieszkań spełniających kryteria MdM, „od ręki” mamy dostępnych jeszcze kilka lokali. Zakończenie budowy kilkunastu kolejnych, w ramach III etapu osiedla, planujemy na październik przyszłego roku. Przemyślana architektura mieszkań i wysoka jakość wykonania, a także „zielona” lokalizacja tuż przy rezerwacie przyrody Żurawiniec, sprawiają, że takie mieszkania szybko znajdują nabywców. OKRE Development Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin455 25.05.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Mieszkania spółdzielcze też można dofinansować. Jest z tym większy kłopot, ale się da. Poza tym tutaj http://program-mdm.info/banki macie podstawowe porównanie kredytów z dofinansowaniem MDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poleszakalicja 21.10.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Dużo ciekawych informacji o MdM możecie znaleźć tutaj http://www.mieszkaniedlamlodych.gratka.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyrek 02.02.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Ja dużo czytałem o programie MDM na http://www.kalkulator.pl/finansowanie-zakupu-nieruchomosci i naprawdę wiele się dowiedziałem. Myślę nad tym bardzo dużo, bo własne mieszkanie bardzo chciałbym mieć. Wkład własny mam ale powiedzcie mi czy on jest zależy/musi być zależny od wielkości mieszkania? Chciałbym mieszkanie około 30 m2 więc wkład własny musi być większy niż jeżeli byłbym zainteresowany mieszkaniem o mniejszej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 03.02.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Odpowiedź na Twoje pytanie nie ma najmniejszego sensu, ponieważ celem posta jest zwykły spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts