gargamelll 27.09.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Hej, mam wkopany zbiornik 8m3 - jest to betonowe szambo. Chce do niego podlaczyc rynny i wykorzystac wode do podlewania ogrodka jak i do splukiwania w domu (jest oddzielna instalacja). Szukam w roznych miejscach w internecie i nie potrafie znalezc zestawu - pompy, filtry, jakas automatyka etc. - dzwoniłem do kilku firm i nikt nie chce sprzedac nie w kompelcie ze zbiornikiem. Znalazlem system Marley ale jest za drogi. W sklepach wod-kan niezbyt duzo na ten temat wiedza. Jak wy rozwiazaliscie ten problem? Gdzie kupic zestaw? Jak samemu zbudowac (jaka pompa, gdzie i jakie filtry etc.)? Widzialem kilka rozwiazan - m.in. takie ktore uzupelniaja w zbiorniku woda z wodociagow (takiej instalacji chce uniknac). Interesuje mnie pompa, filtry, plywak, automatyka przelaczajaca zawor (wodociag vs zbiornik) i tyle. Dziekuje bardzo za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carinus 28.09.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Jestem w podobnej sytuacji,jednak mój problem leży jedynie w znalezieniu odpowiednich zestawów filtrujących aby uzdatnić wodę nawet do wykorzystania jej w pralce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts