Igor1719511594 27.09.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Witam.Mam kilka pytań odnośnie tapety do pokoju młodzieżowego dla chłopaka.Ściany pomalowane są farbą dulux tropikalna pomarańcza a pomyślałem że fajnie by wyglądało gdyby dać na jedną ścianę tapetę lub fototapete.Co bedzie lepsze tapeta czy foto?Jeżeli tapeta to z jakiego materiału papierowa,winylowa czy co?W pokoju jest nowa sofa koloru szarego we wzór takich jakby zawijasów.Myślałem nad tapeta koloru szarego bo dodatki też będą szare (dywan,rolety pomarańczowe lub szare).Ściany farbą odmaluję jeszcze raz bo jest za jasny kolor ale póki co zastanawiam się czy do takiego koloru tapety jaki chcę,odmalowac na ciemniejszy pomarańcz czy zostawić jasny na ścianach. Zastanawiałem się też nad drugim kolorem chodzi mi o czerwień.Kolor mebli taki bym chciał dać ładnie to będzie wyglądało?http://allegro.pl/sypialnia-allesia-...574263282.htmlhttp://allegro.pl/sypialnia-helen-5-...557279092.htmlDodam że podłoga to panele dębowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor1719511594 28.09.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Moge liczyć na czyjąś pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 30.09.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Moge liczyć na czyjąś pomoc? Witam, a ja radziłbym Ci wykonać jakiś autorski projekt, tak żeby dziecko czuło, że to jego pokój. Fototapeta jest bardzo ok (można przesłać do różnych firm zdjęcia i robią na bazie Twojego), a możesz też postawić na zrobienie tapety z... gazet. Pewnie młodzi mają swoje ulubione czasopisma. Ja np. w dniu kupna mieszkania kupiłem lokalne gazety i wytapetowałem nimi część ściany w kuchni. Wygląda moim zdaniem ok, a sentyment zawsze pozostanie "na papierze Zobacz sobie jeśli masz ochotę ten projekt na moim blogu - napisałem też jak wyklejać taką "tapetę" http://www.imindesign.pl/tapeta_z_gazet/ Jak coś to pytaj - chętnie udzielę jakichś informacji - właśnie skończyłem urządzać całe mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsuk 01.10.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Do koloru pomarańczowego dodałbym ciemną zieleń, czerwień w żadnym przypadku bo wg mnie nie pasuje. Czerwony z pomarańczem będą się gryźć Fototapeta też jest dobrym pomysłem, ale myślę, że najlepiej będzie jak dziecko samo zdecyduje co mu się najbardziej podoba. Jakby nie patrzeć to będzie jego pokój i myślę, że chciałoby urządzić go po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubulek24 02.10.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Dokładnie, zgadzam się z przedmówcą, zarówno co do łączenia czerwonego z pomarańczowym, jak i tego, kto powinien zadecydować o wyborze tapety A tapeta jest tu niezbędna? Moim zdaniem o wiele większy wybór kolorów oferują producenci farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 09.10.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Chyba ~Igor już nie zagląda do tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffael 10.10.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 w biurze mamy fototapetę foliowaną i wygląda to całkiem dobrze, tylko jak bierzesz do tego kogoś, to on dobierze klej, jak robisz sam to musisz to dobrze rozkminić, żeby nie zostały plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts