gołaczyński 28.09.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam! od dłuższego czasu z mojego kanału wentylacyjnego znajdującego się w kuchni wydobywają się przykre zapachy. Wczoraj była tragedia! coraz bardziej intensywny. Nie wiem co może to powodować. Dodam, że jakiś rok temu gościł u mnie kominiarz i wszystko było w porządku. Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 28.09.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam, widze ze forum pada, a czlonkowie jego maja wszystko gdzies, liczy sie tylko wlasny problem:( bo mi tez nikt nawet nie sprobowal cokolwiek napisac, wiec sprobuje cie podtrzymac na duchu. Pierwsza sprawa, mysle ze mieszkasz w domku jednorodzinnym, i zalezy na jakim pietrze usytuowana jest kuchnia, bo jak w blokowisku no to inna sprawa. drugie- kanal wentylacyjny powinien wyciagac zuzyte powietrze, a nie go doprowadzac- dobrze?Jezeli wlasnie z takiego kanalu otrzymunesz nieswieze zapache to znaczy, ze cos przykrego lezy na dnie owego kanalu, i jezeli jest on u dolu nie szczelny , wciaga "falszywe" powietrze i transportuje go do twojej kuchni a pomocnikem moga byc wiry wiatru, ktore czasami wpychaje powietrze do kanalu.To sa tylko domysly, bo w twoim krutkim opisie nie znajac twojego domu trudno cokolwiek sugerowac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 28.09.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 ... nie jestem Guru ale po ktores tam, powinienes ten post napisac w dziale "Wentylacja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 28.09.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 i po nastepne,... gdybys sie przedstawil jestem Pamela ze slonecznego patrolu, jestem blonyna i ja mialam problem to bys otrzymal setki odpowiedzi na temat lub nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halek 28.09.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam, Być może nastąpiło odwrócenie ciągu wentylacyjnego. Ma to miejsce wtedy gdy jest ograniczony napływ powietrza i wtedy kanał zasysa powietrze z zewnątrz, czyli pochłania wszystkie zanieczyszczenia i smrody z podwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 28.09.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 huhu, poskutkowalo. . halek no to jest dokladnie to co juz wspomnialem, ale myslisz, ze te smrody wyssalo z jego kuchni i wepchnelo mu je z powrotem, i dopiero wtedy zauwazyl ze w kuchni nie pachnie? W takim razie gdy zacznie w kuchnie smierdziec, warto wyjsc na powietrze i porownac zapachy, moze rzeczywiscie sasiad suszone g.....a w piecu pali??golaczynski odpowiedz cos, napisales post i poszles spac? I teraz chcesz otrzymywac super porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
white1234 29.09.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 huhu, poskutkowalo. . halek no to jest dokladnie to co juz wspomnialem, ale myslisz, ze te smrody wyssalo z jego kuchni i wepchnelo mu je z powrotem, i dopiero wtedy zauwazyl ze w kuchni nie pachnie? W takim razie gdy zacznie w kuchnie smierdziec, warto wyjsc na powietrze i porownac zapachy, moze rzeczywiscie sasiad suszone g.....a w piecu pali?? golaczynski odpowiedz cos, napisales post i poszles spac? I teraz chcesz otrzymywac super porady? poszedłeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 29.09.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 poszedłeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no to sie odezwal mondrala, co to cicho pod stolem siedzi i wyskoczy tylko po to by wkurzac innych, ale potem zaraz glowe w piasek schowie. Jak ja pierwszy post napisalem to ty boso po polach biegales i w gacie robiles. Chlop potrzebuje porady, to probuje mu pomuc, a to ze z bledem napisze to on i tak zrozumie, a ty puki co siedz dalej na nocniku i pytaj o zabranie glosu, a pisz tylko wtedy jezeli naprawde to przemyslisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.09.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Jest taki wątek:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114044-O-wentylacji-co-i-po-co-wzd%C5%82u%C5%BC-i-w-poprzek!Trzeba by go poczytać.Potem ten:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126535-Obrz%C4%99d-gromniczny-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-wykonany Potem trzeba ten obrzęd wykonać i zależnie od tego co wyjdzie - naprawić tę wentylację (choćby wiertarką ze sporym wiertłem) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
white1234 29.09.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 no to sie odezwal mondrala, co to cicho pod stolem siedzi i wyskoczy tylko po to by wkurzac innych, ale potem zaraz glowe w piasek schowie. Jak ja pierwszy post napisalem to ty boso po polach biegales i w gacie robiles. Chlop potrzebuje porady, to probuje mu pomuc, a to ze z bledem napisze to on i tak zrozumie, a ty puki co siedz dalej na nocniku i pytaj o zabranie glosu, a pisz tylko wtedy jezeli naprawde to przemyslisz. jakie to ma znaczenie kiedy napisałeś pierwszy post skoro nie potrafisz poprawnie się wysławiać i na przyszłość troszkę grzeczniej synku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wig 29.09.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Samo odwrócenie ciągu nie jest straszne. Najwyżej "pizga chłodem" ale nie smrodem.W chałupie, którą kupiłem odpowietrzenie kanalizy wyprowadzone było do kanału wentylacyjnego spiżarni.Po odwróceniu ciągu ciężko było wytrzymać.Sprawdź jak masz u siebie.Przyjemnych wiatrów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 29.09.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Witam! od dłuższego czasu z mojego kanału wentylacyjnego znajdującego się w kuchni wydobywają się przykre zapachy. Tyle słów dotąd wypowiedzianych, a nie wiadomo nadal, czy: - rzecz dotyczy kanału wentylacji naturalnej ("grawitacyjnej") - domku jednorodzinnego czy wielorodzinnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołaczyński 13.10.2013 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam! Nie sądziłem, że mój temat wywoła takie poruszenie. Przede wszystkim chciałbym się zwrócić do osób, które zauważyły brak mojej osoby w dyskusji. Otóż Panowie, w życiu czasami dotykają nas różnego rodzaju problemy i musimy się z nimi borykać. Sytuacje losowe i przy okazji zdrowotne uniemożliwiły mi czynne uczestnictwo w forum. Mój problem jest już zażegnany po wizycie kominiarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 13.10.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 no tak moj drogi usprawiedliwiles sie, ale po tak zywej dyskusji (jak sam wspomniales) chcielibysmy wiedziec cos wiecej., co powiedzial kominarz i co bylo przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts