kicior90 28.09.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 WItam! Dla niektórych pytanie może wydać się śmieszne, ale ja próbowałam i nie potrafię tego zrobić. Był fachowiec czyścić piec podgrzewacz i nie wiedział jak dopuścić wodę. Wody jest za mało, nie ma wody w grzejnikach i jeden jest zupełnie zimny. Obdzwoniłam kogo mogłam, dostałam inf, że czarny zawór pod piecem, poszłam, a tam są trzy czarne, próbowałam kazdym i nic, ja nie słyszę żadnego szumu, licznik na piecu też nie drgnął. Moze wszystkie czarne mam otworzyć? Bardzo proszę o pomoc, mam w domu 14 stopni, chciałabym włączyć piec. Wiem tylko tyle, że wodę muszę dolac na wyłączonym piecu. Załączam zdj pieca. Z góry dziękuję wszystkim. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.09.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 stawiam na ten mały czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.09.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Przyjrzyj się dobrze, albo ja niedowidzę, ale na moje oko czerwony to jest zawór spustowy a napuszczanie będzie gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.09.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 A może żaden z tych, kto by napuszczanie w miedzi robił ? Chyba że jeszcze jakiś dodatkowy jest gdzieś wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 28.09.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 poszukać w instalacji punktu doprowadzenia wody niekoniecznie musi się znajdować przy kotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicior90 28.09.2013 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 ja jestem kobietą, kompletnie nie mam o tym pojęcia. Nie wiem czego mam szukać. zrobiłam teraz wiecej zdj. załączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 28.09.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 znajdź główną rurę wodną(ta z licznikiem) i zobacz czy od niej nie odchodzi jakaś mniejsza w kierunku instalacji.zapewne będzie na niej dodatkowy zawór albo czarny jak te na kociołku albo czerwona rączkamiejsce dopuszczenia wody nie musi być przy kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.09.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Kilka podobnych kociołków widziałem...Dedukuję:Od lewejWyjście ciepłej do grzejników.Spust wody z układuDoprowadzenie gazu (żółta rura)UZUPEŁNIANIE WODY W UKŁADZIEPowrót zimnej z grzejników. Ale... Na uzupełnieniu wody MOŻE BYĆ gdzieś jeszcze jeden zawór.Tak "na wszelki wypadek" i może być zamknięty.Dopuszczenie wody to nie wszystko.Trzeba by też odpowietrzyć grzejniki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicior90 28.09.2013 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 grzejniki pan odpowietrzał, ale powiedzial, ze wodę trzeba dopuścić, bo jest za mało, co jest prawdą. Ciepła woda jest z podgrzewacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 28.09.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Może być w kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 28.09.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 grzejniki pan odpowietrzał, ale powiedzial, ze wodę trzeba dopuścić, bo jest za mało, co jest prawdą. Ciepła woda jest z podgrzewacza. trzeba było Pana brać za głowę i niech dopuszcza od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.09.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Najwyraźniej sam się nie znał, bo jakby wiedział to by dopuścił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts