smart_guy1 06.02.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Pierwszy sezon grania PC rozpoczynała w 2013r na przełomie października i listopada. Wcześniej odwiedzałem domek sporadycznie w okresie wiosenno letnim.Temp. zasilania jest ustawiana ręcznie na krzywej grzewczej, a ta dalej jest regulowana zewnętrznym sterownikiem pogodowym. Nie mam też wiedzy czy można porównywać ustawienia twojej gruntowej PC i mojej powietrznej PC. Powiedz mi jeszcze Pyxis jak często serwisujesz PC i za ile robi to twój serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.02.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Powiedz mi jeszcze Pyxis jak często serwisujesz PC i za ile robi to twój serwis. Po pierwszej zimie (po 4 miesiacach dzialania pompy) przyszedl hydra i wyczyscil filtry satkowe (ten na DZ pozbawilem siateczki wogole). Skasowal mnie chyba 20 zl, bo to ten sam co cala instalacje robil u mnie, wiec promocja. Ot i cale serwisowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 24.02.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Wciąż szukam optymalnych ustawień pompy ciepła. Jednak od pewnego czasu miałem ustawienia dające temp. wewn. 15 stopni. Położyłem panele i wróciłem do ustawień dających 20-21 stopni (przed położeniem paneli). I od dwóch dni na tych ostatnich ustawieniach mam temp. 19,5 stopnia. Czy taki jest efekt paneli (tłumienia ciepła)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 14.03.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Panele przewodnikiem ekstra to to nie są. Płytki lepiej oddają ciepło, ale nie każdy chce je mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.03.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Czy taki jest efekt paneli (tłumienia ciepła)? Co Ci "stlumi" 1 cm mocno sprasowanych wiorow drewnianych? Gdzie to cieplo wpompowane w podloge mialoby sie podziac? Uciec pod chudziak przez 15cm styro, zamiast przez 1cm panela do pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts