adrianoos966 28.09.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Kupiłem "chiński" pistolet do pianki, dobrze chodził a teraz jak nacisne spust szpula nie wychodzi spowrotem, siedzi w lufie. Odkręciłem regulator przepływu i wszystko niby jest cacy, ale szpula nie idzie, nie zacięło się to czy coś podobnego, nawet nasmarowałem, lufa wyczyszczona. Zbudowane jest to tak że w regulatorze przepływu jest kulka, na kulcę sprężyna, która naciska na "zgrubienie" które ma się pchać przeciwnie do spustu, to działa, ale nie wiem jak ma działać szpula, nie ma o co "odbijać spowrotem, choć wcześniej chodziła! raczej żadna część mi wypadła.Co robić? w poniedziałek mam mase piankowania.Odpiszcie proszę, męcze się z tym dwa dni Edytowane 29 Września 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 29.09.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Na etapie ocieplania przerobiłem tych pistoletów troche...i zmarnowałem troche puszek ale trzeba sobie jakoś radzić.W takim przypadku jak piszesz odkręcałem tą część gdzie nakręca sie puszke i wkładałem wkreta (łbem do dołu)odpowiedniej długości by w momencie nakręcania puszki piana zaczęła przedostawać sie do pistoletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianoos966 29.09.2013 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Dziękuje, ten "system" co pan mi opisuje działa. Nie chce mi wracać spowrotem metal zatykający końcówkę pistoletu i leci mi piana na maxa kuźwa mać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 29.09.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 bo za dlugi wkręt i za mocno dociska iglice .Jeżeli jest regulacja z tyłu pistoletu to trzeba zakręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianoos966 29.09.2013 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 (edytowane) Błąd, tak głupi nie jestem. Wkurzony przerobiłem pistolet na wersje Beta i już pełnoprawnie chodzi nawet testowałem. W ogóle nie miało co dociskać tego wkręta, zrobiłem że jedna sprężyna dociska "zgrubienie" do spustu i iglice. I jak to miało wcześniej chodzić? Ale działa! Edytowane 29 Września 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian330 12.11.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 A miał kots może taki problem z pistoletu chwile leciała piana mysłalem ze się skonczyla odkręcłem pianke i sporo się wylało przeciscilem caly pistolet po założeniu nowej pianki pianka leci ale bardzo powoli co może być przyczyna dodam ze tam gdzie się zakreca pianke jest taka kulka z sprężynką ona się nie ruszała ale ją przepchałem ale to nic nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Takao 13.11.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Miałem podobne objawy i rozbieranie dawało słabe wyniki - warto sypnąć groszem i kupić czyścik. Mi nawet przyschnięty pistolet przepychało po pewnym czasie od wpuszczenia czyścika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts