Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pistolet do pianki

adrianoos966

Recommended Posts

Kupiłem "chiński" pistolet do pianki, dobrze chodził a teraz jak nacisne spust szpula nie wychodzi spowrotem, siedzi w lufie. Odkręciłem regulator przepływu i wszystko niby jest cacy, ale szpula nie idzie, nie zacięło się to czy coś podobnego, nawet nasmarowałem, lufa wyczyszczona. Zbudowane jest to tak że w regulatorze przepływu jest kulka, na kulcę sprężyna, która naciska na "zgrubienie" które ma się pchać przeciwnie do spustu, to działa, ale nie wiem jak ma działać szpula, nie ma o co "odbijać spowrotem, choć wcześniej chodziła! raczej żadna część mi wypadła.

Co robić? w poniedziałek mam mase piankowania.

Odpiszcie proszę, męcze się z tym dwa dni

Edytowane przez adrianoos966

Na etapie ocieplania przerobiłem tych pistoletów troche...i zmarnowałem troche puszek ale trzeba sobie jakoś radzić.W takim przypadku jak piszesz odkręcałem tą część gdzie nakręca sie puszke i wkładałem wkreta (łbem do dołu)odpowiedniej długości by w momencie nakręcania puszki piana zaczęła przedostawać sie do pistoletu.

Błąd, tak głupi nie jestem. Wkurzony przerobiłem pistolet na wersje Beta i już pełnoprawnie chodzi nawet testowałem. W ogóle nie miało co dociskać tego wkręta, zrobiłem że jedna sprężyna dociska "zgrubienie" do spustu i iglice. I jak to miało wcześniej chodzić?

Ale działa! :):rolleyes:

Edytowane przez adrianoos966

• 1 year później...
A miał kots może taki problem z pistoletu chwile leciała piana mysłalem ze się skonczyla odkręcłem pianke i sporo się wylało przeciscilem caly pistolet po założeniu nowej pianki pianka leci ale bardzo powoli co może być przyczyna dodam ze tam gdzie się zakreca pianke jest taka kulka z sprężynką ona się nie ruszała ale ją przepchałem ale to nic nie pomogło