kowalskiopcje 29.09.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Witam wszystkich forumowiczów! Po żmudnych poszukiwaniach odpowiedniej baterii prysznicowej znalazłem, bliski mojemu ideałowi(kabina jest półokrągła, mała, a więc bateria ma być asymetryczna i od prawej być możliwie "chuda"), model Ferro. Już "brałbym", ale po wczytaniu się wyszło, że to "ekologiczna" bateria z systemem FerroClick - a z tego co rozumiem, czytając opis na stronie producenta, to ta "ekologiczność" polega na tym, że dźwignia ma dwa, "klikające", położenia regulacji wody. W zw. z tym mam 3 pytania: 1. Czy te dwa położenia to tylko jakaś funkcja dodatkowa tych głowic, czy faktycznie użytkownik ma tylko te dwa położenia do wyboru i koniec, nie ma już żadnej możliwości płynnego ustawienia strumienia wody, takiego jak potrzebuje?2. Standardowe pyt., czyli oczywiście jak to się sprawuje? Jeśli to faktycznie dwupozycyjny klik, to czy ekologiczne ograniczenie funkcjonalności nie jest przypadkiem przykrywką dla tańszych(gorszych) materiałów, wykonania, itp.? Innymi słowy - jak jest z jakością i trwałością tego systemu, wg. bardziej doświadczonych?3. Czy da radę przerobić taką baterię, by dźwignia poruszała się płynnie? Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalskiopcje 10.10.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Odpowiem sam na swoje pytanie, ku pamięci - głowica otwiera się płynnie w całym zakresie, tylko w połowie jest pół-blokada(ów klik), która wymaga użycia nieco większej siły. I tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts