Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Węgiel to śmierć

KvM

Recommended Posts

W filmie pomysł na węgiel który obniża 15x emisje spalin przez kotły.

Pomysl? Takie magnetyzery do paliwa i wody mozesz dostac na Allegro juz od lat. Tutaj jest "magnetyzer" do wegla.

Jak doszedlem do "splatania spinowego rozrywanej czasteczki wegla", to sie obsmarkalem :D

Jedyne "odkrycie" w tym materiale jest takie, ze brykiet z mialu spala sie bardziej jednorodnie, niz niejednorodnne brylki wegla roznych gatunkow.

• Odpowiedzi 428
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pomysl? Takie magnetyzery do paliwa i wody mozesz dostac na Allegro juz od lat. Tutaj jest "magnetyzer" do wegla.

Jak doszedlem do "splatania spinowego rozrywanej czasteczki wegla", to sie obsmarkalem :D

Jedyne "odkrycie" w tym materiale jest takie, ze brykiet z mialu spala sie bardziej jednorodnie, niz niejednorodnne brylki wegla roznych gatunkow.

Ja nie przetrwałem do tzw.spalania spinowego cokolwiek to jest bardziej mi chodziło o ten brykiet z miału ale skoro piszesz że to ściema to to mówi się trudno i tak moi sąsiedzi mają w d... czyste spalanie węgla i pochodnych a z koniem nie mam się zamiaru kopać i wychodzić na ekologa oszołoma.

To nie bylo "spalanie" tylko splatanie spinowe. Tu juz wchodzimy w dziednine mechaniki kwantowej i jak sadze stanow splatanych. Jak do tego dodasz slowo "swiatlowod" i bedziesz mowil o "kodowaniu paliwa" na odleglosc (nie tylko wegla, bo tez etyliny) oraz o ogolnoeuropejskim spisku przeciwko niskiej emisji CO2, to.... mozna to pewnie jakos leczyc czy cos.

Gość Konto usunięte_1*
Ja w zeszłym roku nabyłem brykiet węglowy , to chyba muł węglowy sprasowany , nie powiem paliło się to diabelstwo strasznie długo ponad dobę nawet 35 godz ale tylko pod lekkim obciążeniem że tak powiem , ale jak załączyłem podłogówkę w całym domu to na kotle nie szła temperatura wyżej niż 40 st na węglu gotuje w kotle , jednym słowem to się nadaje jak ktoś ma kaloryfery a najlepiej w okresach około zera lub lekki plus

• 2 years później...
węgiel to często jedyne wyjście dla biednych rodzin. niestety, ale trzeba mieć świadomość że nie każdego stać na inną formę. znalazłem niedawno fajną akcje :spam: polskiej firmy ktora poruszyla temat biedniejszych ludi i im pomogla. warto poczytać i przemyslec :) Edytowane przez Greengaz
SPAM