Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie kupić żelazko (niedrogie)?

ke_ke

Recommended Posts

Witam!

Pytam tutaj, bo jak już zdążyłam się zorientować jakiś czas temu pełno na tym forum ekspertów od wszystkiego :) Moglibyście mi doradzić zakup sensownego żelazka do stu złotych? Wiem, że budżet nie powala, ale liczę, że w tej cenie znajdzie się coś godnego uwagi. Zależy mi na tym, żeby stopa nie rdzewiała/brudziła/przeciekała bo to była zmora mojego poprzedniego sprzętu, za który wybuliłam znacznie więcej... Firma nie gra roli, nie jestem przywiązana do konkretnej marki :)

Znalazłam podobny temat na forum, ale był on z 2008roku, dlatego też założyłam nowy.

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
Jak dołożysz 50 zł to kupisz już Azura Philipsa z tego co widzę na Ceneo :) http://www.ceneo.pl/;szukaj-azur. Osobiście mam model 4870 (na allegro widziałem już za niecałe 300, to też jest bardzo tanio jak na porządne żelazko). Uważam, że w kwestii AGD nie ma co oszczędzać. Oczywiście cena nie zawsze znaczy jakość, ale Philips to sprawdzona przeze mnie marka i powinno posłużyć Ci na lata.

• 3 months później...
Cześć, też miałam taki dylemat, jakie żelazko wybrać i kupić. Dużo szukałam informacji o żelazkach. W końcu postawiłam na Philipsa i mam model GC 4410. O ostatecznym wyborze zadecydował ranking, który znalazłam na tej stronie http://ranking-zelazek.net.pl/. Jestem zadowolona z zakupu, żelazko spisuje się bardzo dobrze.

• 6 months później...
Te żelazka z rankingów są strasznie drogie..Też szukam i doszłam do wniosku, że za przyzwoitą cenę można mieć wszystko co dobre żelazko mieć powinno. Wybór ostatecznie zapewne padnie na Zelmera Jetix Vertical – kosztuje dobrze poniżej 200zł a teraz do końca września jeszcze w gratisie dzbanek filtrujący.