poughieng 30.09.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Witam,Jakich producentów wkładek do zamków polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.09.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Wielkiego wyboru nie masz. Wg mnie rynek opnowała Wilka. Niezła marka, dobra oferta i dystrybucja.Ja bym się skupił bardziej na tym, by wkładka właściwie pasowała do tego zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyR 30.09.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Wielkiego wyboru nie masz. Wg mnie rynek opnowała Wilka. Niezła marka, dobra oferta i dystrybucja. Ja bym się skupił bardziej na tym, by wkładka właściwie pasowała do tego zamka. Wilka jest OK, ale IMHO lepiej kupić wkładkę, np. EVVA 3KS. Używam takiej od 7-8 lat klucz wchodzi jak w masełko, teflonowane części. Ilości kombinacji ogromne. Praktycznie niemożliwe otwarcie metodami manipulacyjnymi - choć widziałem na youtube film z otwarcia wkładki, ale nie zamontowanej w drzwiach tylko w imadle w warsztacie - zajęło to komuś 7,5 minuty. To bardzo dobry wynik. Film I zawsze jakiej byś wkładki nie kupił, to z ochroną klucza, tzn. dorobienie klucza TYLKO z kartą kodową! Spokojnie możesz dać klucz fachowcom i nie obawiać się, że sobie dorobią klucz. Nikt Ci w szatni nie pożyczy klucza i dorobi. Najlepiej mieć dwa różne zamki. Wkładka powinna wystawać minimalnie poza szyldy (1-2 mm). A poza tym w domku, jeśli nie masz szyb antywłamaniowych to lepiej drzwi zrobić z kluczem zwykłym, aby złodziej rozwalił/otworzył wkładkę niż zniszczył drzwi HST warte kilkanaście tysięcy. Pozdrawiam Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poughieng 30.09.2013 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Wilka jest OK, ale IMHO lepiej kupić wkładkę, np. EVVA 3KS. Używam takiej od 7-8 lat klucz wchodzi jak w masełko, teflonowane części. Ilości kombinacji ogromne. Praktycznie niemożliwe otwarcie metodami manipulacyjnymi - choć widziałem na youtube film z otwarcia wkładki, ale nie zamontowanej w drzwiach tylko w imadle w warsztacie - zajęło to komuś 7,5 minuty. To bardzo dobry wynik. Film I zawsze jakiej byś wkładki nie kupił, to z ochroną klucza, tzn. dorobienie klucza TYLKO z kartą kodową! Spokojnie możesz dać klucz fachowcom i nie obawiać się, że sobie dorobią klucz. Nikt Ci w szatni nie pożyczy klucza i dorobi. Najlepiej mieć dwa różne zamki. Wkładka powinna wystawać minimalnie poza szyldy (1-2 mm). A poza tym w domku, jeśli nie masz szyb antywłamaniowych to lepiej drzwi zrobić z kluczem zwykłym, aby złodziej rozwalił/otworzył wkładkę niż zniszczył drzwi HST warte kilkanaście tysięcy. Pozdrawiam Jerzy Dzieki:) EVVA DPS są również godne polecenia czy dopiero od 3KS w gore? Edytowane 30 Września 2013 przez poughieng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 01.10.2013 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 A ja myślę, że wszystko zależy do jakiego zamku jest ta kładka potrzebna: czy do murowanego czy do drewnianego, czy średniowiecznego czy barokowego? I oczywiście jaka jest szerokość fosy bo to określa długość kładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts