Bednar93 30.09.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Witam, przymierzam się do wymiany drzwi w mieszkaniu, lecz problemem są ich wymiary. Dwoje drzwi o wymiarach 62x197x3 oraz druga para 82x197x3 , jestem kompletnym laikiem w tych sprawach więc chciałbym się Was zapytać, czy jest możliwość aby zamówić drzwi, w dość przystępnej cenie (300-400zł za sztukę) tak aby nie trzeba było usuwać starej ościeżnicy, tylko zamontować nowe drzwi na nią? Pozdrawiam,Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Czego wymiary podałeś? CO mierzyłeś?Za 300-400zł - kupisz co najwyżej tanie skrzydło i to typowe. Ps. Najtansze, płaskie - bez szyb, badziewne skrzydla w markecie kosztują 100zł. Ciut bogatsze - ok 300zł. W katalogach skrzydła sredniej klasy to koszt 500-600zl, drozsze przekraczają tysiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bednar93 30.09.2013 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 WItam, dziękuje za odpowiedź. Podałem wymiary drzwi, odpowiednio szerokość, wysokość i grubosć skrzydeł. Przeglądając strony internetowe, gdzie można zamówić drzwi wewnętrzne widziąłem sporo takich skrzydeł, które by mi właśnie odpowiadały w cenie, która podałem, Nie chodzi mi o lite drewno, muszę przyznać, że najbardziej liczy się dla mnie to jak będą wyglądać. Nadal nie uzyskałem odpowiedzi na moje główne pytanie, czy mając ościeżnice, która mieści skrzydła z wymiarami podanymi powyżej, będę w stanie kupić same skrzydła, tak aby wszystko pasowała, bez konieczności wymiany ościeżnic. Skrzydła, które widziałem w markecie nie nadają się, ich wysokość to >2m, dlatego z nich zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.10.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Nie wysokośc jest problemem, bo ją łatwo skrócisz. Może lepiej byłoby zmierzyc ościeżnicę w "felcu" ale w sumie - to bezwiększego znaczenia, bo nowe skrzydła mają 4cm grubości (bez wyjątku). Zostaje CI nietypowa produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bednar93 01.10.2013 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Witam, zmierzyłem wewnętrzną część ościeżnicy, ma ona dokładnie 2,5cm, także skrzydła aktualnie zamontowane wychodzą poza nią o pół centymetra, gdybym jednak zdecydował się na "normalne" skrzydło to ten dodatkowy centymetr byłby tak dużą przeszkodą? Zdaje sobię sprawę, że to pytanie może być niedorzeczne, ale jak już wcześniej wspomniałem, jestem kompletnym laikiem w tych sprawach.Pozdrawiam,Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.10.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 ...jak już wcześniej wspomniałem, jestem kompletnym laikiem w tych sprawach. Pozdrawiam, Mateusz. Dlatego lepiej, byś tą sprawę zlecił fachowcom. Nowe skrzydło ma felc głębokości 26mm i pozostałe 16mm ma być na zewnątrz. Najlepiej jakbyś pogadał z jakimś majstrem - jak ma jakiś ścinek skrzydła, to może CI da i sobie przymierzysz. Nie pomogę bardziej - po pierwsze na odległość to nie leczenie, po drugie - nie robię takich wynalazków, wiec i doświadczeń nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts