Henrykk 01.10.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Jak prawidłowo powinna być przyklejona siatka zbrojąca na elewacji /klej i siatka Knauf/?Mój murarz zrobił to na raz /klej-siatka-klej/ i w wielu miejscach siatka jest widoczna. Sąsiad zrobił na dwa etapy /klej,wtopiona siatka i jak wyschło druga warstwa kleju/- jest idealnie wzrokowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 01.10.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 ja tez robiłem w dwóch warstwach. Można wyrównać dzięki temu niedociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.10.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Klej + siatka + nowa warstwa kleju.Mokre w mokre.Ale między powinno się robić, a robi się jest kolosalna różnica i mało kto robi mokre w mokre - raczej już na dość suchą 1 warstwę, łatwiej jest wyrównać dołeczki małe.A siatka nie powinna być widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 02.10.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Widoczna siatka, kołki i niemal wszystkie płyty styropianu po położeniu struktury, to już zaczyna być plagą.Ludzie szukają jak najtańszych ekip, które robią tak sobie i szybko. CZęsto również oszczędzają na materiale i nie dają drugiej waarstwy kleju. Na domku zazwyczaj topi się siatkę na dwóch ścianach i wchodzi się ponownie z drugą warstwą. Tak jak kolega wyżej napisał. Przed całkowitym wyschnięciem kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.10.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Szybciej, szybciej - taniej, taniej - efekty widać po pewnym czasie, albo od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henrykk 02.10.2013 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Czy w tej sytuacji nałożenie kleju jako warstwy wyrównującej jest dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 02.10.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Co prawda klej nie stworzy jednolitej powłoki, ale spokojnie możesz to wyrównać. Jest to tak cieńka warstwa, że ryzyko pęknięć i odpadania jest znikome. Tymbardziej, że struktura będzie to dodatkowo trzymała. Wiele osób zaciąga drugą warstwę dopiero po zaschnięciu pierwszej. @ ewbuxxxo jeszcze wieczorem jak ściany są podświetlane od góry, albo od dołu są fale to pół biedy. Ale jak się jedzie w dzień przez jakąś miejscowość i z daleka widać niemal wszystkie płyty, a z bliska nawet kołki można policzyć to nie wiem, czy współczuć inwestorowi, czy śmiać się z wykonawcy. Czasem kładąc kostkę pokazuję klientowi, że ma podjazd równiej zrobiony niż ścianę Najlepiej nie zwracać uwagi. Tyle tylko, że to już zboczenie zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_ZG 23.08.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam, Odświeżę nieco wątek. A mój wykonawca zrobił tak: 1) klej - bardzo cienka warstwa tzw. gruntująca2) Po wyschnięciu kleju z pkt1. dopiero klej i wtopiona siatka Przeglądałem wytyczne Rockwoola (mam wełnę) i wydaje się to ok. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts