mszatko 01.10.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Witam Budujemy z zona dom parterowy wg projektu Z24 w Tarnowie (małopolska) i jestesmy wlasnie na etapie wyboru ekipy do instalacji wod-kan, gaz + CO. Chciałbym poprosić o wyrażenie opinii na temat kosztorysu który dostałem od jednej za firm z regionu. Dodam, że dom ma ~112m2, podłogówka wszędzie oprócz 3 pokoi sypialnych, kominek z płaszczem wodnym, solary wersja z 3 panelami. Cena za całość tych prac z materiałem wg tego kosztorysu to ok 55000. Dużo czy bardzo dużo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.10.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ten polipropylen zgrzewany za prawie 4k to jakiś kosmos. Robocizna - nie wiem. U mnie liczyli po prostu 45zl za punkt (umywalka to trzy punkty, pralka dwa).Pex do grzelników za 3,85 ??Chyba, że 20 mm... Ja tez dostałem za CO dziwnie wysoka kompleksową wycene. Później okazało się, że kocioł Junkers Cerepur Smart wyceniony byl na 5000zł, podczas, gdy można go kupić za 3600zl (i to z 23%VAT).Podobnie z PEX Kan Therm.Podziękowałem i znalazlem ekipę, której płacę tylko za robociznę. Materiały kupuję sam, jedynie przed zakupem dokonuję u fachowców "autoryzacji" materiału, bo jak powiedzieli, na "chińszczyźnie nie robią".Polecam taki model współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 01.10.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.10.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 żeby nie było tak daleko, dałbym wycenę o 2,63zł taniej i miałbym robotę poszukaj dalej bo trochę przesadzają, zwłaszcza jak "steropian" pod podłogówkę kładą - jakiś nowy materiał izolacyjny Te 115/m2 to mat+rob? nie licząc warstw izolacyjnych podłogówka w REHAU materiałowo wyjdzie ok 70zł/m2, rozdzielacz - 8zł/m2, zasilenie 4zł/m2 (drogo policzyłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts