Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna z "Nowy Dom Okna" (4okna.pl) vs reszta ?

Recommended Posts

Witam !

Zbliżam się do finalnej decyzji odnośnie wyboru okien. Poki co zdecydowany jestem na Schuco Si82 z pakietem 3-szybowym (Ug=0.5). Zastanawiałem się jeszcze nad Aluplastem8000, ale podobno ten profil nie jest zalecany do większych przeszkleń, a u mnie takie są (w sumie przeszło 50m2 okien)

Wybór stolarki zacząłem od firm instalujących. Obecnie mam 3 oferty na produkty: Hekaplast, Adams oraz 4okna. O ile o dwóch pierwszych firmach łatwo znaleźć opinie i sa to głównie pozytywne to o firmie z Chodzieży nie znalazłem info.

Czy ktoś się spotkał z wyrobami tej firmy ? Czy są to produkty porównywalne z AdamS ?

Rożnica w cenie to ok 10-15% na korzyść 4okna.

Jest też opcja z oknostyl.pl, cena ta sama, ale okucia Roto. Warto taką ofertę rozważyć ?

Pokusa jest duża, prawda?

Zwykle klienci wybierający najtańszą ofertę wracają tu później z innymi problemami.

Jest :), ale nie lubię odrzucać czegoś czego nie znam, dlatego wolę zasięgnąć opinii. Jedna z firm instalujących (polecana także i na FM) współpracuje z nimi już jakiś czas, wstawiają niby dużo i obecnie przeważnie tylko z tego zakładu. Poza tym różnica w cenie wynika z różnicy ceny za produkt oraz za montaż, czyli same okna nie są jakieś podejrzanie tanie, bo jest to niecałe 10% (+tańszy montaż).

Tańszy montaz, czyli na czym oszczędzą?

Dziś przy okazji pomiaru widziałem okna szanowanego producenta.montowane przez "fachofca". Klient go bardzo chwalił. Ale klasyczne okno 150x150zamiast 10-12 kotew miało ich 4 w dodatku przykręcone do ściany czarnymi wkrętami do drewna.

Na pewno było tanio...

Tańszy montaz, czyli na czym oszczędzą?

Dziś przy okazji pomiaru widziałem okna szanowanego producenta.montowane przez "fachofca". Klient go bardzo chwalił. Ale klasyczne okno 150x150zamiast 10-12 kotew miało ich 4 w dodatku przykręcone do ściany czarnymi wkrętami do drewna.

Na pewno było tanio...

Czy takie to dziwne, ze jedna firma wycenia za montaż ok 6tyś a druga 4tyś (podobno mają promocję i producent dofinansowuje 50% montażu warstwowego) ? Tym bardziej jako nie człowiek z branży i bez osobistej znajomości instalatorów tez nie wiem jak zamontuje ta firma droższa a obie firmy mają dużo pozytywnych opini.

Wkręty miał w domu a jak by miał kupić to już montaż by się nie opłacał .

oszczędność oszczędnością ale co później z takim oknem się będzie działo:)

Co do tematu to bardzo dobrze rokuje start ;

wybór 3 firm porównanie podobnych ofert i zestawienie plusów i minusów

Jeśli wszystko będzie szło tym tokiem to zapewne nie będzie żadnych baboli.

Jeśli jeszcze masz możliwość to dowiedz się jak wygląda montaż ,co dają ,czego nie i powinieneś coś wybrać

Dla mnie schuco ale ja jestem stronniczy jeśli chodzi o ten produkt :p

Wkręty miał w domu a jak by miał kupić to już montaż by się nie opłacał .

oszczędność oszczędnością ale co później z takim oknem się będzie działo:)

Co do tematu to bardzo dobrze rokuje start ;

wybór 3 firm porównanie podobnych ofert i zestawienie plusów i minusów

Jeśli wszystko będzie szło tym tokiem to zapewne nie będzie żadnych baboli.

Jeśli jeszcze masz możliwość to dowiedz się jak wygląda montaż ,co dają ,czego nie i powinieneś coś wybrać

Dla mnie schuco ale ja jestem stronniczy jeśli chodzi o ten produkt :p

Wybieram montaż warstwowy (ciepły), więc pianka, 2 x taśma i kotwy we wszytskich przypadkach, to jest łatwe do sprawdzenia, szczególnie przez kierownika budowy. O montaż jakoś mniej się niepokoje, bo są to firmy z dobrymi opiniami.

Bardziej martwi mnie brak opinii o firmie Nowy Dom Okna, niby słyszałem że Schuco starannie wybiera producentów i nie jest łatwo nim zostać, ale wolę sprawdzić

Dlatego pytam czy ktoś słyszał o nich czy spotkał się z jakimiś opiniami :)

jasne, że wszystko da się zepsuć. Ale ze strony Adamsa to się raczej nie zdarza. Nie pamiętam kiedy od nich miałem jakąś reklamację:cool:

tylko się cieszyć :)

wszystko robią ludzie ,później to ludzie wiozą do ciebie następnie inni ludzie montują i zawsze gdzieś może coś się wydarzyć ważne jest to jak firma z takich sytuacji wychodzi ... nie można powiedzieć że wszystko jest idealnie bo tak nigdzie nie ma

A o tym producencie co robi na schuco zapewne nie słyszałeś bo to wszystko idzie na zachód a później przyjedzie nowobogacki z arbaitu i mówi że niemcy to pcv wymieniają bo to shit