Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bardzo niski odpływ liniowy

now77ak

Recommended Posts

Ono ma być w garażu zamontowane? Ma mieć jakiś konkretny wygląd, czy jest to obojętne?

Jeśli nie zależ Ci na wyglądzie, a tylko na funkcjonalności, to.

Kup sobie kawałek stali nierdzewnej.

Ukształtuj ją na giętarce (korytko).

Wykonaj w nim otwór odprowadzający odpowiedniej średnicy.

Wykonaj w nim mocowania kreatki.

Kup w Castoramie, Obi, hrtowni z materiałami kanalizacyjnymi, czy gdzie tam sobie chcesz najtańsze korytko z kratką z nierdzewki, albo plastiku (wytrzymały). Koszt od 30-50zł

Będziesz miał tak niski odpływ jak to tylko możliwe i dużo tańsze :)

Pamiętaj, że taki odpływ należy oczyszczać z liści i innych śmieci, żeby się rura nie zatkała!

Pozdrawiam.

Ja kupiłem odpływ Lorac Mastif (jeszcze nie montowałem) ale jest podobnej wielkości z syfonem, który ma mieć 50l przepustowości

Tylko, że ten odpływ ma wysokości montażowej 85mm licząc łącznie z syfonem sam syfon ma 65mm

http://www.sklepbaterie.pl/odplywy-liniowe-syfony/mastif-700_p_9516.html

swojego nie testowałem jeszcze więc się nie wypowiem w kwestii działania, znam tylko opis.

• 4 years później...

Miałem montować niski brodzik w łazience, ale jednak chciałbym założyć prysznic z odpływem liniowym.

Problem jest taki, że pod wylewką są rurki od ogrzewania podłogowego, co gorsza nawet w okolicach odpływu. Poniżej poziomu wylewki ( jakieś 2-2,5cm ) mam umieszczoną rurę 50mm z kołnierzem i szukam takiego odpływu z którego bezpośrednio mógłbym się wpiąć do tej rury. ( Sytuacja podobna jak na filmiku przedstawionym post wyżej ). Problem jest jednak taki, że ja tej rury nie mam centralnie i musiałbym mieć taki odpływ liniowy, gdzie woda spływa na jego końcu nie na środku.

Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć, może ktoś się natknął na taki i pomoże w poszukiwaniach ?