now77ak 01.10.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Witam, Szukam możliwie najniższego odpływu liniowego. Znalazłem TECE o wysokości 6,7cm (kompletnej - tj. od końca "rusztowania" do powierzchni podłogi). Czy ktoś da mniej? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 01.10.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ciężko będzie Ci coś niższego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
now77ak 02.10.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Rozumiem, w koncu sama rura ma 5cm. A cos rownie niskiego, ale tanszego? Produkuje jeszcze ktos, cos podobnego?Ten odplyw TECE 90cm kosztuje jednak 1200zl. To chyba sporo jak za odplyw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 02.10.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Ono ma być w garażu zamontowane? Ma mieć jakiś konkretny wygląd, czy jest to obojętne? Jeśli nie zależ Ci na wyglądzie, a tylko na funkcjonalności, to. Kup sobie kawałek stali nierdzewnej. Ukształtuj ją na giętarce (korytko). Wykonaj w nim otwór odprowadzający odpowiedniej średnicy. Wykonaj w nim mocowania kreatki. Kup w Castoramie, Obi, hrtowni z materiałami kanalizacyjnymi, czy gdzie tam sobie chcesz najtańsze korytko z kratką z nierdzewki, albo plastiku (wytrzymały). Koszt od 30-50zł Będziesz miał tak niski odpływ jak to tylko możliwe i dużo tańsze Pamiętaj, że taki odpływ należy oczyszczać z liści i innych śmieci, żeby się rura nie zatkała! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
now77ak 02.10.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 ja jednak szukam odpływu do łazienki choć bardzo celna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejku 03.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ja kupiłem odpływ Lorac Mastif (jeszcze nie montowałem) ale jest podobnej wielkości z syfonem, który ma mieć 50l przepustowości Tylko, że ten odpływ ma wysokości montażowej 85mm licząc łącznie z syfonem sam syfon ma 65mmhttp://www.sklepbaterie.pl/odplywy-liniowe-syfony/mastif-700_p_9516.html swojego nie testowałem jeszcze więc się nie wypowiem w kwestii działania, znam tylko opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 03.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Skoro do łązienki, to wygląd musi mieć Również można rzeźbić, tylko więcej to czasu Ci zajmie. Maskownice (kratkę) możesz zrobić w róznych formach i kolorach, a dodatkowo przypolerować i będzie ładnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdoor 07.08.2018 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Miałem montować niski brodzik w łazience, ale jednak chciałbym założyć prysznic z odpływem liniowym. Problem jest taki, że pod wylewką są rurki od ogrzewania podłogowego, co gorsza nawet w okolicach odpływu. Poniżej poziomu wylewki ( jakieś 2-2,5cm ) mam umieszczoną rurę 50mm z kołnierzem i szukam takiego odpływu z którego bezpośrednio mógłbym się wpiąć do tej rury. ( Sytuacja podobna jak na filmiku przedstawionym post wyżej ). Problem jest jednak taki, że ja tej rury nie mam centralnie i musiałbym mieć taki odpływ liniowy, gdzie woda spływa na jego końcu nie na środku. Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć, może ktoś się natknął na taki i pomoże w poszukiwaniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 15.08.2018 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Miałem podobny problem i udało mi się zamontować odpływ Wirquin So Low, co ciekawe dość tani ok. 700zl i do dostania w Leroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts