Balzak311 04.10.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Mam rozdzielacz gdzie na górnej belce mam zasilanie i rotametry a na dolnej powrót i gałki do krecenia, w rozdzielaczu mam 3 obiegi na parter. i jeszcze jeden obieg na piętrze ale to oddzielny rozdzielacz jest, i kurcze jakoś na tych rotametrach słabo sie ruszają te grzybki w środku. Jak ustawie pompę na 3 bieg, to wtedy to sie rusza jakoś ale nie wiecej niz ponad 3. nawet jak dwa obiegi zamknę a trzeci otworze na maxa to pokazuje mi ok 3. A teraz coś o regulacji bo ze kręce gałkami na dolnej belce to oczywiste, ale czumu służy ze kręci sie tymi szklanymi bańkami czyt. rotemterami bo można je wkręcać i wykręcać co nimi sie reguluje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 04.10.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Mam rozdzielacz gdzie na górnej belce mam zasilanie i rotametry a na dolnej powrót i gałki do krecenia, w rozdzielaczu mam 3 obiegi na parter. i jeszcze jeden obieg na piętrze ale to oddzielny rozdzielacz jest, i kurcze jakoś na tych rotametrach słabo sie ruszają te grzybki w środku. Jak ustawie pompę na 3 bieg, to wtedy to sie rusza jakoś ale nie wiecej niz ponad 3. nawet jak dwa obiegi zamknę a trzeci otworze na maxa to pokazuje mi ok 3. A teraz coś o regulacji bo ze kręce gałkami na dolnej belce to oczywiste, ale czumu służy ze kręci sie tymi szklanymi bańkami czyt. rotemterami bo można je wkręcać i wykręcać co nimi sie reguluje??Właśnie na tych szklanych ustawiasz przepływ, a na tycg gałkach jak piszesz to dołącza się tam gałki termodyatyczne (zamiast tych plastikowych) połączone z czujnikami w pomieszczeniu. Wtedy regulację temp one przejmują a przepływy ustawia się w zależności od długości rury i szybkości dogrzewania. Jeżeli regulujesz tylko przepływy to na tych szklankach a tamte powinny być odkręcone na max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 04.10.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Ale jak kręce tymi szklanymi to nic nie rusza sie. Więc co jest grane. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.10.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 ROBISZ TO przy chodzacej pompce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.10.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 U mnie rotametry, to rotamery, niczym się tam nie kręci. Reguluję zaworami ma dolnej belce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.10.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 U mnie rotametry, to rotamery, niczym się tam nie kręci. Reguluję zaworami ma dolnej belce. U mnie identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 04.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 ROBISZ TO przy chodzacej pompce? Tak przy chodzącej. A to błąd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 06.10.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Tak przy chodzącej. A to błąd?? przy wyłączonej pompie rotamery nie wykazują żądnego przepływu, regulacje tego będzie dość rozłożona w czasie bo nie od razu będzie wyczuwalny efekt regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 06.10.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 takie pytanie czy wasze pompki od podłogówki pracują ciągle czy jakoś cyklicznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.10.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 takie pytanie czy wasze pompki od podłogówki pracują ciągle czy jakoś cyklicznie?? Moja cyklicznie wraz ze sprezarka i grzaniem CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 06.10.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 takie pytanie czy wasze pompki od podłogówki pracują ciągle czy jakoś cyklicznie?? Moja pompka GZ pracuje cyklicznie, 5 min.-pracy , 20min. przerwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 07.10.2013 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 u mnie pracuje jak spadnie temp. jak osiągnie zadaną to się wyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts