Robespierre 03.10.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Myślałem że na rynku nie ma już "ekip z łapanki". A tu taki kwiatek !!! Zobaczcie i oceńcie sami. To co wykonali montażyści jednej z dolnośląskich firm przechodzi wszelkie pojęcie. Wg mnie kpina z klienta i totalna amatorka !!! - część remontowana c.d.n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 03.10.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 - część nowa (dobudowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław_ 03.10.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Widać ogólny kunszt na budowie... Te spoiny i dopieszczony wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.10.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam Ja nie rozumiem zdziwienia - i tak może na przyszłość do Wszystkich zgłaszających uwagi co do montażu - może napiszecie NA CO się umawialiście i ZA CO lub ILE zapłaciliście - będzie to bardziej "uczciwe" Oczywiście, że montaż jest kiepski od podstaw brak przygotowania otworu i potem już się ciągną niedokładności i niedoróbki. Ja tam bym to jeszcze poprawił ale ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.10.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Widać ogólny kunszt na budowie... Te spoiny i dopieszczony wieniec. Wygląda to wszystko jak ruina. W Niemczech to by chyba nie odebrali takiej partaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 03.10.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Widać ogólny kunszt na budowie... Te spoiny i dopieszczony wieniec. dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 03.10.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Cudak inwestor spotkał się z cudakiem monterem. Morał z tego taki, że cudów nie tworzą cudaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 03.10.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 to może ja Wam zaprezentuje przykład ze sławnych Niemiec, jak można przygotować otwory do montażu warstwowego, który jest tam wymagany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.10.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam No ładnie zawsze mówiłem, że nie ważny KRAJ tylko ważni ludzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 04.10.2013 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 W Niemczech jest jak u nas. Wymagany jest na papierku, a robi się wg uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 04.10.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 (edytowane) Taki jest efekt końcowy budynku, którego otwory wrzuciłem a tak potrafią przygotować otwory w Austrii, gdzie jakiś rygorystycznych wymagań nie ma A tu mam foto z budowy po montażu okien na literę O. Nie wiem jak się im udało osiągnąć taki efekt. Tasma zarobiona klejem a jest oderwana od okna. Edytowane 4 Października 2013 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.10.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Cudak inwestor spotkał się z cudakiem monterem. Morał z tego taki, że cudów nie tworzą cudaki. Czy Twoja wypowiedź sugeruje, że jeśli zamawiamy jakąś usługę to musimy być FACHOWCEM w danej dziedzinie aby dopilnować kwestii technologicznych i technicznych danej usługi aby osiągnąć zadowalający nas efekt ? Bo jeśli tak to ja protestuję. Miałem sen... zamawiam usługę, dajmy na to montaż okien, umawiam się co do ceny i rodzaju stolarki. Jaki efekt chciałbym osiągnąć za daną cenę, np - okno ma być b. ciepłe, jak ciepłe? - na tyle na ile mnie stać. Aha, usługodawca przekłada moje oczekiwania na miary i specyfikacje techniczne, pokazuje mi wybór - wybieram. Montaż w zgodzie z (tu trochę nie pamiętam, chyba chodziło o widzę fachową, rzetelność, najlepszą jakość, szacunkiem do pracy itp) płacę i wszystko fajnie. Obudziłem się jak ktoś mnie szarpie i krzyczy - Te cudak, wstawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 04.10.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Czy Twoja wypowiedź sugeruje, że jeśli zamawiamy jakąś usługę to musimy być FACHOWCEM w danej dziedzinie aby dopilnować kwestii technologicznych i technicznych danej usługi aby osiągnąć zadowalający nas efekt ? Bo jeśli tak to ja protestuję. Niestety w naszym kraju przy braku jakiej kolwiek kontroli, czegokolwiek na budowie zostaje tylko samemu przestudiować temat lub odpowiednio wcześniej zaczerpnąć opinii o danym sprzedawcy okien w konkretnych, trudnych przypadkach już zrealizowanych. Opinia klienta ze standardowymi niewielkimi oknami, które się otwierają i zamykają niewiele da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 04.10.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 W Polsce (widać, że nie tylko) trzeba być obecnym przy każdym ważnym etapie montażu czy budowy. Trzeba wziąć urlop stać i się patrzeć + trzeba posiadać jakąś wiedzę, choćby wyczytaną w internecie. Trzeba jeszcze posiadać siłę charakteru, żeby zastopować mądrzących się majstrów i monterów... A czasem mimo tego nie uda się uniknąć błędów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.10.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Czy Twoja wypowiedź sugeruje, że jeśli zamawiamy jakąś usługę to musimy być FACHOWCEM w danej dziedzinie aby dopilnować kwestii technologicznych i technicznych danej usługi aby osiągnąć zadowalający nas efekt ? Bo jeśli tak to ja protestuję. Wiesz, moja wypowiedź niczego nie sugeruje, ona jest raczej podsumowaniem "faktów" widocznych na zdjęciach. A co bycia lub nie bycia fachowcem, to pisałem o tym wielokrotnie i w wielu miejscach, że jeśli mam odrobinę instynktu samozachowawczego i wiem, że nie wiem, to na etapie podejmowania decyzji w sprawach, o których nie wiem, szukam odpowiedniego wsparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 07.10.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Tak, te foty także zasługują na szczególną uwagę. "Pilnie potrzebny monter z wyobraźnią." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.10.2013 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Inwestor ma do wyboru 3 oferty; najwyższa, średnia, najtańsza. 90% inwestorów wybiera NAJTAŃSZĄ ofertę. Co tysięczny trafia na Forum Muratora z niejednoznaczym postem o wyjaśnienie problemu - niby wybierał NIE najtaniej a wyszła lipa - to nie jego wina i takie tam. W przetargach publicznych też jest zasada najniższej ceny tylko jest jedna różnica: Państwo buduje za nie swoje także poprawka nie boli urzędnika Przekłada się to na sektor prywatny bo lemingi już tak mają - są bezrefleksyjne. W tym przypadku widać wyraźnie, że wszystko było z Biedronki łącznie z murarzem Jest jak jest w każdym razie poprawianie tego to też koszta i summa summarum wartość końcowa inwestycji przekroczy zakładany budżet. Budowane w dzisiejszych czasach nieruchomości to najgorsza jakość w historii polskiego budownictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek1185 08.10.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 dobre dobre montaż warstwowy z Polski. Zapewne grubo kosztował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts