sebapulawy 03.10.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 WitamMam od niedawna taki kociłek i w żadem sposób nie moge dac sobie z nim rady.. albo wegiel mi spieka albo nie moze nagrzać sie do żadanej temperatury.Moje ustawienia:CO 60CWU 55 podwanie 7przerwa podawania 60siła nadmuchu 40%praca podtrzymania 15przerwa podtrzymania 30wiatrak w podtrzymaniu 10 co 15 min Prosił bym moze jakieś sprawdzone ustawienia żeby był jakis punkt odniesienia od czego zacząc korygować.Dodam że ekogrosze z Wesołej - suchy. Z góry dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi32 03.10.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam.też posiadam taki kociołek tyle że 25kw,przede wszystkim zmniejsz przerwę podawania np.na 30-40sek lepiej częściej a krócej podawanie bez zmian,jak ci się robią spieki zmniejsz siłę nadmuchu na 30% głownie tymi 3 parametrami ustawiasz kociołek,czemu taka wysoka temp c.w.u masz ustawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 03.10.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 a możesz mi podac swoje jakie masz. Chdzi mi o te w pracy i podtrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi32 03.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 ok podam ale nie sugeruj się dosłownie tymi ustawieniami czas podawania 10sekprzerwa podawania 45siła nadmuchu 35%praca w podtrzymaniu 10sekprzerwa w podtrzymaniu 10minwentylator w podtrzymaniu:czas pracy 20sek czas przerwy 5min także po godzinie zobaczysz pierwsze efekty zmiany nastawień,także obserwuj temp podajnika u mnie jest w granicy 33-38stopnia,przesłona wentylatora otwarta tak 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 03.10.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 od czegos trzeba zacząć dzieki dam znac co sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebapulawy 03.10.2013 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 tylko jeszcze jak mozesz napisz mi jakie masz temp CO i CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts