yamakazi 03.10.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam chciał bym podłączyć do starej instalacji jeden grzejnik więcej Ogrzewanie węglowe rury są stalowe ogrzewanie grawitacyjne ale dodałem pompkę może ktoś mi doradzi czy tak może być jak na dodanych zdjęciach jedno zdjęcie jest jak mam podłączone drugie jak chce podłączyć jaka grubością rurki może być oznaczonej kolorem żółtym i brązowym czy 15 mm nie będzie za mała ? dodam ze nowe połączenie ma mieć 5m z rurek miedzianych czy lepiej by było podłączyć do tych rur głównych oznaczonych kolorem czerwonym i niebieskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamakazi 04.10.2013 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 uuu nikt mi nie podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof7 04.10.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Mogę tylko zaproponować. Wstawiłbym rurki 18mm, a to dlatego, że masz stare rury o dość dużych przekrojach, a 5mb w jedną i 5mb w drugą stronę to dość duży opór dla wody. Na wszelki wypadek dałbym 18mm. Nie piszesz jakiej mocy grzejnik chcesz dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.10.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 rury nie mają istotnego znaczenia .Ważne jest czy masz przy starych grzejnikach odpowiednie zawory umożliwiające regulację instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamakazi 04.10.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 hmm jestem zielony w tych sprawach nie bardzo wiem o co Ci chodzi z odpowiednimi zaworami umożliwiającymi regulacje instalacji przy grzejnikach ? Mogę jedynie powiedzieć ze grzejniki maja parę lat wymieniałem je na nowsze z aluminium a teraz po prostu chciał bym odciąć w tamtym miejscu nagwintować te rury i zamontować na złączki zaciskowe conex tylko się boje ze mi nie będzie grzał tamten grzejnik Ten nowy grzejnik ma mieć 12 żeberek aluminiowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamakazi 05.10.2013 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 a tak sobie jeszcze myślę gdyby teoretycznie było można podłączy ten grzejni czy nie wykuć bruzd i dać te rurki w ścianach ? bo wiadoma ze to jest stara instalacja i rury idą na wierzchu i na dwóch wysokościach. Czy lepiej nic nie kombinować i dać tak samo na dwóch wysokościach jak było po staremu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamakazi 05.10.2013 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 grzejnik nr 2 rury by szły na dwóch wysokościach tyle ze w ścianie tak ja na załączonym rysunku tylko rura zamiast iść prosto jak było była by w kształcie litery U w ścianie co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamakazi 07.10.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 to już jedno wiem żeby dać lepiej 18 rurki no i może jeszcze ktoś ma jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts