bolo154 03.10.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam. Jestem na etapie mieszkania na pietrze w domu. Wymianę instalacji CO zleciłem hydraulikowi z dużym stażem pracy. Prędzej w mieszkaniu były grzejniki ze stalowymi żeberkami. wymiary żeberka 20cm x 60 grube na 2-3cm. Zostały one wymienione na grzejniki stalowe panelowe nanopanel. Przelicznik około 130w.mk Mieszkanie nie jest wysokie tylko 235cm. . Moje spostrzeżenie jest takie a mianowicie. grzejnik 1 żeberkowy został zamieniony na grzejnik 80x60cm 2panelowy co daje jego powierzchnię grzewcza 0,96mk a powierzchnia starego to 1.2mk zwróciłem na to uwagę instalatorowi jego odpowiedz była taka że z wyliczeń wyszedł taki i nie można też na to tak patrzeć bo stare sa gołe a nowe panele maja coś na wzór radiatorów wewnątrz siebie więc powinno wystarczyć. budynek jest budowany jakoś na dwa pustaki z tego co mi wiadomo. strop jest drewniany a na tym około 30cm trocinobetonu ja sam zamierzam położyć jeszcze 15cm waty na tym z górnej strony ponieważ poddasze jest nie używane i tam nie ma po co chodzić więc lepiej położyc na ziemi niż dawać między krokwie i "grzać" całą kubaturę tego poddasza. Czy nowe grzejniki nie będą za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo154 07.10.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Nikt nie chce pomoc. Ani doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.10.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 popisz jeszcze trochę o starych - czy było komfortowo ciepłowklej zdjęcia jakieś - jedno zdjęcie warte 1000 słówmoc nowych można policzyć z katalogów i współczynnika korekcji na temperaturę zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts