anabelka23 03.10.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam, Mam pytanie dot. przyłączenia prądu do budynku.Wraz z początkiem lata zainstalowano szafkę pomiarową( skrzynkę) w linii ogrodzenia mojej działki. Termin wykonania tej skrzynki był do 04-05-2014 r. Wg umowy zobowiązałam się do zawarcia umowy o świadczenie usług dystrybucji i sprzedaży energii elektrycznej najpóźniej w terminie 14 dni od daty określonej w punkcie 1. ust. 5, czyli 04-05-2014 r. W tym tygodniu dostałam pocztą potwierdzenie możliwości świadczenia usług dystrybucji i określenie parametrów technicznych dostaw. Pismo ma datę obowiązywania do 23.10.2013 r. W związku z tym mam pytanie- czy muszę( jak twierdzi PGE) podpisać umowę w tym terminie zgadzając się na przyłączenie prądu do domu już teraz, kiedy oni będą mieli czas? Czy mogę zgodnie z umową czekać do 04.05.2014 r? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
small7 04.10.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 A czy w umowie na pewno masz zapis, że od konkretnej daty czy też od terminu kiedy przyłącze zostanie wykonane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 04.10.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Oby wszyscy mieli takie problemy z PGE:-) U mnie, było w umowie napisane, że podpisanie umowy najpóźniej 14 dni od terminu uwzględnionego w umowie jako planowany termin wykonania przyłącza. Jeślinie będziesz teraz korzystać z prądu to nie radzę podpisywać, bo taryfa tzw. budowlana jest dość droga. (prawie stówa miesięcznie, nawet jak nie korzystasz)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 21.10.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 A jakiej mocy zapytam się przyłącze wybrałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts