ProMyst 03.10.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam,Proszę o szybką pomoc:Rura spalinowa typu flex (niby jakaś do 1250 stopni) ma strzałkę kierunkową. Z tego co czytałem kierunek rury jest ważny ze względu na osadzanie sadzy. I teraz moje pytanie czy strzałka ma być do dołu(do kominka) czy do góry (do komina)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 03.10.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 "UWAGA: Czarna strzałka namalowana na rurze oznacza kierunek wypływu spalin."http://pl.immergas.com/media/instrukcja_mont_flex.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 03.10.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam, Proszę o szybką pomoc: Rura spalinowa typu flex (niby jakaś do 1250 stopni) ma strzałkę kierunkową. Z tego co czytałem kierunek rury jest ważny ze względu na osadzanie sadzy. I teraz moje pytanie czy strzałka ma być do dołu(do kominka) czy do góry (do komina)? strzałka do góry nie chodzi o sadzę tylko o skropliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 strzałka do góry nie chodzi o sadzę tylko o skropliny Ja pitolę ale ty zagmatwany jesteś kominiarzu z wieczora.Aleś mu wytłumaczył.Powiedz, założy np. odwrotnie to gdzie podzieją się skropliny???.Matko co ja gadam ale niech tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 04.10.2013 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 WitamDziękuję za odpowiedź.Więc wszyscy producenci takich rur oznaczają strzałką kierunek biegu spalin tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.10.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam Dziękuję za odpowiedź. Więc wszyscy producenci takich rur oznaczają strzałką kierunek biegu spalin tak? Czasem są to namalowane wyraźne strzałki, czasem mało widoczne tłoczenia na karbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 04.10.2013 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 ale zawsze strzałką do góry tak? to jest prawidłowy kierunek montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 04.10.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam Dziękuję za odpowiedź. Więc wszyscy producenci takich rur oznaczają strzałką kierunek biegu spalin tak? Widocznie kupiłeś dobry komin markowi producenci kominów dbają o to aby na każdym elemencie komina była odpowiednia etykieta z kierunkiem przepływu spalin z informacjami, z czego jest to wyprodukowane itp. W każdym przypadku zawsze strzałką do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Widocznie kupiłeś dobry komin markowi producenci kominów dbają o to aby na każdym elemencie komina była odpowiednia etykieta z kierunkiem przepływu spalin z informacjami, z czego jest to wyprodukowane itp. W każdym przypadku zawsze strzałką do góry No a te skropliny???Bo strzałkę już rozwiązałeś.Powiem ci ,że bardzo czekam na ta odpowiedź.Nie ma w tym żadnej złośliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 04.10.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 skropliny mają już weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 04.10.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No a te skropliny???Bo strzałkę już rozwiązałeś.Powiem ci ,że bardzo czekam na ta odpowiedź.Nie ma w tym żadnej złośliwości. No co Ty... Nikt kogo jak kogo, ale Ciebie o jakiekolwiek złośliwości bym nie podejrzewał … Łączenie rury typu fleX (zwojów) jest takie samo jak każdej innej, czyli kielichem do góry. Jak zapodasz odwrotnie, to masz problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 No co Ty... Nikt kogo jak kogo, ale Ciebie o jakiekolwiek złośliwości bym nie podejrzewał … Łączenie rury typu fleX (zwojów) jest takie samo jak każdej innej, czyli kielichem do góry. Jak zapodasz odwrotnie, to masz problem... Ale mi chodzi o konkretna twą wypowiedź. strzałka do góry nie chodzi o sadzę tylko o skropliny O jakich ty skroplinach mu tu prawisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 05.10.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Ale mi chodzi o konkretna twą wypowiedź. O jakich ty skroplinach mu tu prawisz??? kombinuj, kombinuj, skąd łone (jak sam nieraz piszesz) mogą się tam wziąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts