mrxaoo 06.10.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 (edytowane) Tak z ciekawości - ile ta dodatkowa robocizna kosztowala? Poszerzenie otworu do wymiaru montażowego 100 pln brutto Edytowane 6 Października 2013 przez mrxaoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.10.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Nieźle. Zwykle zaciskam zęby (gdy mówiłem pryz pomiarze a Inwestor udał że nie słyszał) i wykuwam od ręki - szkoda czasu na fochy. A potem zbieram cięgi za to, że tynk się gdzieś ukruszył Tak to jest - masz miękkie serce - musisz mieć twardę d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 07.10.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Nieźle. Zwykle zaciskam zęby (gdy mówiłem pryz pomiarze a Inwestor udał że nie słyszał) i wykuwam od ręki - szkoda czasu na fochy. A potem zbieram cięgi za to, że tynk się gdzieś ukruszył Tak to jest - masz miękkie serce - musisz mieć twardę d. To może czas przestać zaciskać zęby tylko zacząć uwzględniać kwoty za takie dodatkowe prace w umowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 07.10.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Witam mam te same drzwi tylko bez ciepłego progu ,natomiast z aluminiowym progiem. Wypełniłem pianką pod progiem ale to nie wystarcza chłod idzie po płytkach,próg aluminiowy zimny. Dodam ze rama stoi na posadzce. Jest jakieś rozwiązanie ? Przepraszam że w tym wątku ale temat podobny..... Jeżeli próg jest aluminiowy to możesz sobie pod nim wypełniać czym chcesz , a przemarzania nie zlikwidujesz. Aluminium jest przewodnikiem. Rozwiązaniem byłby tzw. ciepły próg aluminiowy - aluminium w połączeniu z tworzywem.Takie progi już od lat są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 07.10.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Nie o to chodziło. Jak jest kierownik z jajami, to nie przejdzie obojętnie przez niewykończony otwór mając na uwadze montaż drzwi. Przecież nie musi być 24h na budowie. Widuję kierowników, wpadających na obiekt na 20 minut. Jednak mają jakiś plan, i obskakują wszystkie newralgiczne punkty i wskazują wykonawcom, co mają zrobić i jak przygotować dany odcinek robót. Ja najczęściej kończę jak finlandia. Zaciskam zęby i kuję. Niestety dobrze zarządzanych budów jest mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts