Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to poprawny montaż?

Recommended Posts

Nieźle. Zwykle zaciskam zęby (gdy mówiłem pryz pomiarze a Inwestor udał że nie słyszał) i wykuwam od ręki - szkoda czasu na fochy. A potem zbieram cięgi za to, że tynk się gdzieś ukruszył :) Tak to jest - masz miękkie serce - musisz mieć twardę d.

Nieźle. Zwykle zaciskam zęby (gdy mówiłem pryz pomiarze a Inwestor udał że nie słyszał) i wykuwam od ręki - szkoda czasu na fochy. A potem zbieram cięgi za to, że tynk się gdzieś ukruszył :) Tak to jest - masz miękkie serce - musisz mieć twardę d.

To może czas przestać zaciskać zęby tylko zacząć uwzględniać kwoty za takie dodatkowe prace w umowie?

Witam mam te same drzwi tylko bez ciepłego progu ,natomiast z aluminiowym progiem.

Wypełniłem pianką pod progiem ale to nie wystarcza chłod idzie po płytkach,próg aluminiowy zimny.

Dodam ze rama stoi na posadzce.

Jest jakieś rozwiązanie ? Przepraszam że w tym wątku ale temat podobny.....

Jeżeli próg jest aluminiowy to możesz sobie pod nim wypełniać czym chcesz , a przemarzania nie zlikwidujesz. Aluminium jest przewodnikiem. Rozwiązaniem byłby tzw. ciepły próg aluminiowy - aluminium w połączeniu z tworzywem.Takie progi już od lat są dostępne.

Nie o to chodziło. Jak jest kierownik z jajami, to nie przejdzie obojętnie przez niewykończony otwór mając na uwadze montaż drzwi.

Przecież nie musi być 24h na budowie. Widuję kierowników, wpadających na obiekt na 20 minut. Jednak mają jakiś plan, i obskakują wszystkie newralgiczne punkty i wskazują wykonawcom, co mają zrobić i jak przygotować dany odcinek robót.

Ja najczęściej kończę jak finlandia. Zaciskam zęby i kuję. Niestety dobrze zarządzanych budów jest mało.