pablomoc 04.10.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Mam okna dachowe z nawiewnikami Fakro. W poprzednią zimę oraz przy aktualnych nocnych mrozach zaczyna się skraplać para na nawiewnikach do tego stopnia że czasem kapnie pare razy oraz na dolnych krawędziach okien dachowych. Ma ktoś podobny problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 04.10.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 ja mam. W domu WG, brak kanałów wentylacyjnych w sypialniach, tym to tłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 04.10.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 dziwi mnie szczególnie roszenie w okolicy otworów nawiewników, wpada zimne powietrze do ogrzanego pomieszczenia i się skrapla woda, tego nie wiem czy da się uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.10.2013 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 zbyt duża wilgotność w domu. Po prostu wentylacja nie działa. Mierzyłeś ile masz wilgotności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.10.2013 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Zwyczajnie problemem jest wilgotność, a nie okno. Musisz doczytać trochę w tym temacie by zrozumieć zjawisko. Wlot nawiewnika jest najzimnieszym elementem, dlatego na nim osadza się rosa. ROzwiązania są takie: - podnieść temperaturę w domu - i/lub obniżyć wilgotność - albo zatkać nawiewnik i się kisić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 06.10.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 muszę sprawdzić wilgotność choć nie sądzę żeby tu był problem, na normalnych oknach nie ma problemu, prania w domu też nie suszymy, używamy suszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 06.10.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Witam muszę sprawdzić wilgotność choć nie sądzę żeby tu był problem, na normalnych oknach nie ma problemu, prania w domu też nie suszymy, używamy suszarki i jaki wniosek z tego ? okolice w których skrapla się para wodna są najzimniejszym punktem w pomieszczeniu, rozwiązania podał już finlandia innych nie widzę, możesz zrobić testy - póki jeszcze nie za zimno np uchyl okno - problem zniknie na 100%, wstaw dodatkowy grzejnik i ... daj nam znać osobiście zatykania wentylacji nie polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts