Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkieciarz-Cykliniarz

KUBA eu

Recommended Posts

Witam szukam pracy w zawodzie.Doswiadczenie 9-letnie, bez nałogów, prawo jazdy kat.B. kultura osobista, samodzielny, doswiadczenie zdobyte poza granicami kraju, pracy szukam w miescie :Olsztyn,Warszawa, Gdansk. Wykonywlem: gruntowanie, wylewki-masy samopozimujące, układanie legarów, ukłądanie parkietów desek surowych, i finish, pływająco, na klej, na legarach niewidoczny montaz, obkladalem schody betonowe, cyklinowanie,lakierowanie,olejowanie,koloryzanty, montaz listew przpodlogowych z akrylowaniem i silikonowaniem, renowacje i naprawy starych podłóg, schodów drewnianych. Jestem aktualnie w kraju. Jezyk angielski, niemiecki, rosyjski biegle w mowie. Moge przedstawic pisemne referencje moich zagranicznych pracodawców. Pracy szukam w kraju. Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej.

• 3 weeks później...
  • 5 weeks później...

Na jakie zarobki moge liczyć w kraju??? Pytam sie poniewaz rozwazam kwestie podjecia pracy u kogos (firma) 30 km od mojego miejsca zamieszkania..

Zarazem myslę o otworzeniu swojej dzilalnosci, (na zakup maszyn,narzedzi pomiarowych, elektronarzedzi moge przeznaczyc 75-85 tys.pln). Moge liczyc na jakies ulgi,dofinansowania z UE, inne. Znajomi radza zebym zaryzykowal i zarabial na wlasny rachunek. Na zachodzie mam pootwierane drzwi u moich bylych pracodawców, wiec w razie "W" lub malego popytu w kraju mam gdzie wracac ,oczywiscie bedzie to ostateczność- zarabialem tam na msc. 3.000-3.500 euro/msc. brutto. Chemie,materialy, narzedzia nabywac bede w UE ( jest tam taniej, niz u nas). Z drugiej strony przed otworzeniem swojej firmy blokuje mnie ciągla mowa, i sluchy o kryzysie. Ze tak naprawde on dopiero nadciaga do nas.

Jestem troche w takiej kropce, jak podejme prace u kogos to bede myslami "a moglem zarabiac na swoim garnuszku"

Jak wyglądaly panstwa początki "na wlasny rachunek" ??? , i co byscie zmienili w dzisiejszych czasach w swoim fachu???