andrzejku 04.10.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam, od wczoraj jestem użytkownikiem pompy ciepła Dimplex SIK-7TE. Dzisiaj pojechałem na budowę (pompa ciepła jest włączona) i z zadowoleniem przyjąłem fakt, że w moim prawie na ukończeniu domu jest ciepło, gdy na dworze zaczyna mrozić. Jako że dzisiaj zaplanowałem sobie trochę prac postanowiłem trochę dłużej pobyć w domu aż do późnych godzin wieczornych. Temperatura na zewnątrz zaczęła spadać, a pompa zaczęła intensywniej działać. w pewnym momencie zaczęły do mnie dochodzić co jakiś czas dziwne dźwięki, jakby bulgotanie, przelewanie wody w zbiornikach wyrównawczych, to wydało mi sie normalne. Jednak co jakiś czas,co kilka minut słyszałem jakiś dziwny piszczący dźwięk. Nie mogłem zlokalizować jego przyczyny (tak jakby metal o metal się ocierał). Ciężko jest mi opisać ten dźwięk. Co może być tego przyczyną? Miał ktoś może podobny problem. Instalator mi coś źle zamontował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 29.12.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 zapowietrzona podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts