amadeusz 09.05.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 W najbliższym tygodniu wykonawca rozpocznie tynkowanie budynku na zewnątrz. Chałupinbka jest z betonu komórkowego. W moim przekonaniu powinno być następująco: najpierw podkład z cementowo piaskowy (fachowcy nazywają to szprycą) póżniej normalny tynk piaskowo-wapienny z dodatkiem cementu. A dopiero po wyschnięciu tegoż należy położyć warstwę akrylową (ja zamierzam strukturę kornika 2,5 mm). Mój wykonawca przekonuje mnie, że ta wartswa pod akrylem nie musi być wapienna lecz wystarczy cementowo-piaskowo z niewielką ilością wapna. Bardzo gorąco proszę, co o tym sądzicie? Podzielcie się swoją wiedzą i doświadczeniem. Z góry dziękuję. Amadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 09.05.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 wapienna nie musi być; generalnie powinno być tak, że każda następnawarstwa jest "słabsza" od poprzedniej, czyli już ta szpryca nie powinna być za mocna w stosunku do bk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts