tomsar 05.10.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Witajcie,Zaraz po sprzedaży mojego domu zabieram się za budowę w innej lokalizacji domu w architekturze szkieletowej.Przeanalizowałem wszystkie za i przeciw i klamka zapadła. Działka juz jest ale... mam problem z projektem.Ze względu na odległość przeanalizowałem ofertę firmy ibud house z katowic a także same projekty studia 500.Ale... wszystkie te domy dostepne w architekturze szkieletowej wydają się nam takie tradycyjne ;(Czy spotkaliście się z jakąś firmmą architektoniczną, która ma w swojej ofercie domy bardziej nowoczesne/modernistyczne?Wiem, ze można każdy projekt adoptować ale to przecież duże pieniądze i czas ;(Z góry dzieki za pomoc. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinK09 08.10.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witaj,Zobacz sobie temat: Dom łukowy- konstrukcja, http://www.szkielet.pl/forum/viewtopic.php?t=6461Nie wiem czy o to dokładnie Ci chodzi ale właściciel ma zupełnie inne podejście niż większość budujących.Z tego co pamiętam to inwestor buduje sam ale może ma namiar na jakiegoś projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leone 08.10.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Faktycznie typówki w szkieletach to bardzo słabe projekty więc odpuść sobie, wybieraj co ci pasuje i niech robią projekt zamienny. Nie wiem gdzie szukasz ale jak ja się organizowałem to większość poważnych firm miała to "gratis". Przychodziłeś ze swoją typówką a ich architekci robili kompletny projekt zamienny z obliczeniami itp. Do tego u mnie było spotkanie z architektem na budowie na pomiaryy i kilka spotkań w celu naniesienia zmian. Kompletny egzemplarz dokumentacji zamiennej oczywiście dostałem. cały proces bardzo miły i szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.10.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Za ile chcesz ruszyć ? kurcze ... szkoda... bo pazurki sobie bym naostrzył ... tylko odległość . Faktycznie typówki w szkieletach to bardzo słabe projekty więc odpuść sobie, wybieraj co ci pasuje i niech robią projekt zamienny. bo to domy mało popularne ... choć 95% domów teraz to ćwierć szkielety ... bo jak nazwać dom który ma poddasze użytkowe ... pod krokwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitfromhell 08.10.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Sprawdź ARCHON, mają ciekawe projekty >> LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts