Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Nowoczesny" projekt domu szkieletowego

tomsar

Recommended Posts

Witajcie,

Zaraz po sprzedaży mojego domu zabieram się za budowę w innej lokalizacji domu w architekturze szkieletowej.

Przeanalizowałem wszystkie za i przeciw i klamka zapadła. Działka juz jest ale... mam problem z projektem.

Ze względu na odległość przeanalizowałem ofertę firmy ibud house z katowic a także same projekty studia 500.

Ale... wszystkie te domy dostepne w architekturze szkieletowej wydają się nam takie tradycyjne ;(

Czy spotkaliście się z jakąś firmmą architektoniczną, która ma w swojej ofercie domy bardziej nowoczesne/modernistyczne?

Wiem, ze można każdy projekt adoptować ale to przecież duże pieniądze i czas ;(

Z góry dzieki za pomoc.

Tomek

Witaj,

Zobacz sobie temat: Dom łukowy- konstrukcja, http://www.szkielet.pl/forum/viewtopic.php?t=6461

Nie wiem czy o to dokładnie Ci chodzi ale właściciel ma zupełnie inne podejście niż większość budujących.

Z tego co pamiętam to inwestor buduje sam ale może ma namiar na jakiegoś projektanta.

Faktycznie typówki w szkieletach to bardzo słabe projekty więc odpuść sobie, wybieraj co ci pasuje i niech robią projekt zamienny.

Nie wiem gdzie szukasz ale jak ja się organizowałem to większość poważnych firm miała to "gratis". Przychodziłeś ze swoją typówką a ich architekci robili kompletny projekt zamienny z obliczeniami itp. Do tego u mnie było spotkanie z architektem na budowie na pomiaryy i kilka spotkań w celu naniesienia zmian. Kompletny egzemplarz dokumentacji zamiennej oczywiście dostałem. cały proces bardzo miły i szybki.

Za ile chcesz ruszyć ? kurcze ... szkoda... bo pazurki sobie bym naostrzył ... tylko odległość :(.

Faktycznie typówki w szkieletach to bardzo słabe projekty więc odpuść sobie, wybieraj co ci pasuje i niech robią projekt zamienny.
bo to domy mało popularne ... choć 95% domów teraz to ćwierć szkielety ... bo jak nazwać dom który ma poddasze użytkowe ...

pod krokwiami :p