jjana 11.10.2013 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi właśnie! Bardzo fajny salon. Okna super! Chciałabym mieć takie duże. Gdybyś nie marudziła, nie zwróciłabym uwagi na kolor. Właśnie nie chcesz prostych zasłon i białych rolet? Świetnie by pasowały do tej kanapy. Krzesła chciałam takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Magda dzięki, nie wiem co napisać, no nie spodziewałam się takiej oceny:o Zasłony wisiały po bokach, ale miałam już ich dość - nie wiem czy zasłon, czy ich koloru, czy też koloru okien i zamieniłam na Lill, ale tak jak pisałam nie są to firanki moich marzeń Narożnik jest stąd: http://www.mti-furninova.pl/valmont.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.10.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 wydaje mi się, że będzie "czad" jak będzie widać właśnie środek ramy okna - idealnie pasuje pewnie do podłogi. Tak nieco industrialnie się zrobi - ku nowoczesności. Zizi a w jakim kolorze miałaś zasłony? zrób nam fotkę kiedyś jak okna będą "gołe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Kup biały, ciężki materiał z Ikei i powieś. Fajnie będzie. I rolety koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.10.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi a mogłabyś na prv podać cenę narożnika i czy to skóra jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi właśnie! Bardzo fajny salon. Okna super! Chciałabym mieć takie duże. Gdybyś nie marudziła, nie zwróciłabym uwagi na kolor. Właśnie nie chcesz prostych zasłon i białych rolet? Świetnie by pasowały do tej kanapy. Krzesła chciałam takie same Jjana myslałam o białych roletach + zasłonki owszem, no ale mam wrażenie, że jak rolety będą podniesione to bedzie widac ten nieszczęsny kolor okien i doprowadza mnie to do szału. Obecnie myślę o szytych na wymiar eleganckich firankach, gładkich, białych bez wzorów i udziwnień, do tego zasłony:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.10.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi ale ten złoty dąb tylko drażni Cię u Ciebie?jak patrzysz na fotki innych osób to nie zwracasz na to takiej uwagi? Reni ma duże przeszklenia - super to wygląda. Odgapiłam od niej woal na prosto bez ozdób - z podszyciem na 20 cm u dołu ( prasowania ogrom ...) ale efekt jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi zobaczysz, że będzie czad Mnie takie połączenie do takich mebli jak Ty masz bardzo się podoba. Kolor okien będzie widać, ale ja bym chyba nie zwróciła na niego uwagi, gdybyś nie mówiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Magda za naroznik w 2010 roku zapłaciłam 3770, jest ze skóry. No właśnie zauważyłam, że kolor okien jakoś szczególnie mnie razi u siebie, a u innych nie:bash: Nie wiem może ja już menopauzę zaczynam przechodzić i rzuciło mi się na głowę Wcześniej wisiały zasłony w ciemnym fioletowym kolorze:P i chyba to zestawienie brąz-fiolet padło mi na mózg:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.10.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ziz ja bym spr z białymi - jak nie chcesz inwestować dużo to na początek zwykłe vivany. Na pewno rozświetli to okno i wnęki okienne.Zgoglowałam narożnik i widzę, że min, w Dobrodzieniu jest stoisko firmowe - także przy okazji jak będę na pewno zobaczę. Cena ok - może nie zmienili za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 To powieś kawał białego prześcieradła - zobaczysz jak będzie. O Magda też dobrze radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jjana a Ty zamawiałaś rolety w dekorii? Jak one cenowo wyszły? Ja za 2 rolety do kuchni zapłaciłam prawie 2 tyś ale zamawialam na miejscu u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Pytałam u siebie (to prawie jak u Ciebie ), ale ceny mnie powalały. Zamówiłam w Dekorii. Za dwie zapłaciłam.... 700 złotych. Obie mają szerokość 190 cm. Jak zamówiłam, to naczytałam się negatywnych komentarzy. Naprawdę z duszą na ramieniu czekałam. Mam je 4 miesiące i nic się nie dzieje. W dodatku podczas rozmowy telefonicznej uprzedzano mnie, że ze względu na szerokość będa szyte z dwóch kawałków materiału, ale o dziwo przyszły bez łączenia. Rolet nie zaciągasz do samej góry, więc pomyśl sobie jak będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jjana na fotkach widzę, że tak - a w realu też wiszą one idealnie prosto - szczególnie doły?czym są usztywnione na dole - listwą plastikową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 11.10.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi, okna bardzo ładne, dzikujesz trochę . Widzę, że dzisiaj na tapecie olej? Ja też mam olejowany parkiet dębowy (przedwojenny). Strasznie jest rozklekotany, trzeszczący, ze szparami i przebarwieniami, ale i tak jest cudowny, boski i piękny. Panowie od remontu sugerowali jego zdjęcie, wymianę legarów i ponowne położenie, ale to byłby jakiś kosmiczny koszt, a poza tym na tym właśnie polega urok tego starocia, że tak trzeszczy i chodzi. Pierwotnie był pastowany (znaleźliśmy oryginalny kawałek pod jakimś meblem), a potem polakierowany. Teraz po cyklinowaniu położony jest olej Eukula hs1. To jest olej typu high-solid - lniany z domieszką żywic, dzięki czemu daje po utwardzeniu bardzo trwałą powłokę, właśnie jak zastygnięta żywica. Co jakiś czas trzeba go konserwować odświeżaczem (tej samej firmy), ale można to robić samodzielnie. Mam też olejowany dębowy blat w kuchni - ten olejowałam sama, olejem z orzechów tungowca. Bardzo polecam - jest naturalny, czyli odpowiedni do blatu, a woda tego nie rusza (w przeciwieństwie do olejów delikatnych, typu czysty lniany lub ten z ikei). Olej nie jest jakoś trudny do zdobycia - ja kupowałam w leroy merlin (chyba firmy 3v3), ale można też na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 no to faktycznie jest różnica 700 zł a 2 tyś, łatwo policzyć...Dziewczyny te okno ma 3,60 szerokości, jest dzielone na 3 częsci, wiec w grę wchodziłby zakup 3 rolet na to okno, bo pewnie z jednego kawałka nikt nie uszyje + roleta na okno balkonowe+ roleta na okno vis a vis tv - pójde z torbami:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) W realu też wiszą prosto - mąż się zastanawia czemu tak rolety oglądam Na dole nie mają nic. Ostatni "usztywniacz" to ten jeden z drutów. Barbe z nieba mi spadasz. Musze kupić olej. Chciałam Biofę, ale liczą sobie 40 zł za same koszty przesyłki. Ten z LM polecasz? Ma tylko być z tego tungowca? Zizi wyceń sobie szybko u nich na stronie Edytowane 11 Października 2013 przez jjana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 może przy takim zamówienie jakiś rabat będzie - albo może jakaś rocznica się szykuje? koszt na pewno ogromny - ale roleta dużo złotego dębu zakryje jak będzie np w połowie okna... może zamiast farby na rolety? Jjana - ja mam okropnego hopla na pkt zasłon, rolet . Jak nie wiszą idealnie prosto to mam przysłowiowego nerwa. Zaraz po powieszeniu sprawdzam dokładnie z wew i z zew czy są :proste/prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Magda a ten odgapiony od Reni woal to zamawiałaś gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jjana, no pewnie, że rób gwoździe Tylko jeszcze... gdzie będzie stał ten fotel? Sypialnia, salon? Pokażesz szerszy kadr żeby zobaczyć jak wpasowuje się w resztę pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts