Magda_lena85 11.10.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi dałam szyć u mnie - 2.45 wysokie - okno jedno ma 2,20 więc woalu 2.5 raza a drugie ma 2.80 i też 2.5 raza -za całość 150-180 zł. Nie pamiętam dokładnie. Na allegro pełno białego woalu a to tylko wszycie na taśmę i podszycie. Minus największy - trzeba prasować.. a metrów trochę jest. Dlatego jak 2x do roku wiszą to jest góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 11.10.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Barbe z nieba mi spadasz. Musze kupić olej. Chciałam Biofę, ale liczą sobie 40 zł za same koszty przesyłki. Ten z LM polecasz? Ma tylko być z tego tungowca? Jjana, ja olejowałam tym: Olej 3v3 naturalny To nie jest czysty olej tungowy, ale na bazie tungowego. Pewnie ma jakieś domieszki ułatwiające penetrowanie i dzięki temu dające lepszą trwałość. Ja nie zamierzam przygotowywać jedzenia bezpośrednio na blacie (np. wałkować ciasta czy kroić warzyw), dlatego nie przeraża mnie, że to olej przeznaczony do parkietów. W przeciwnym razie wzięłabym jakiś 100% naturalny, czysty tungowy lub lniany, ale ze świadomością, że na pewno powierzchnia będzie sprawiała więcej kłopotów. A tak w ogóle to jeszcze 2-3 lata temu w składzie oleju do blatów z ikei była domieszka tungowego. Ponoć był nie do zdarcia. Ale jak w przypadku wielu innych rzeczy (np. blaty, które kiedyś były drewniane, dzisiaj są wydmuszką obłogowaną drewnem), po prostu dziadzieją. Tutaj jest świetny wątek na forum o nożach , o tym, jak panowie olejują deski do krojenia. Hardcore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Magda ja takiego hopla nie mam Zresztą, zasłony mam lniane - prasuję dokładnie, ale len z definicji nie jest tkaniną idealną. Rolety są jednak ok. Pokaż ten woal u siebie. Drop fotel będzie stał w salonie. Widzisz w rogu po prawej? http://i3.fmix.pl/fmi2099/ee25f4c700148a3152519768/zdjecie.jpg Barbe chyba kupię - jak się dostanę do LM. U mnie tego przybytku nie ma. Jutro jestem w W-wie, ale w centrum. Moze kogoś poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 11.10.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 A, zapomniałam napisać: podnóżek zagwoździkowany - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 11.10.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Barbe chyba kupię - jak się dostanę do LM. U mnie tego przybytku nie ma. Jutro jestem w W-wie, ale w centrum. Moze kogoś poproszę. O, a ja jutro też wybieram się do LM! W centrum jest Arkadia, a w Arkadii LM. Może wpadniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.10.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 To ja powiem tak: jeśli docelowo chcesz - jak pisałaś - iść mocniej w klasykę, jak najbardziej rób gwoździe na podnóżku Jeśli wolisz zachować pierwotny klimat wnętrza, to ja bym się wstrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Dobra, policzyłam rolety w dekorii - za 3 okna wyszło mniej niż zapłaciłam za 2 kuchenne - ok. 1550zł. Magda to prasowanie firanek mnie przeraża:eek: Dobrze kumam, że jak okno ma 3,6 szerokości to powinnam pomnozyć razy 2,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Barbe chyba kupię - jak się dostanę do LM. U mnie tego przybytku nie ma. Jutro jestem w W-wie, ale w centrum. Moze kogoś poproszę. najbliże LM w Arkadii, przy rondzie Radosława ...moż ebedziesz miala chwilkę zeby podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.10.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jjana jak powieszę i wyprasuję obfocę, Na razie mam takiego lenia jeśli chodzi o prasowanie. Może na święta zawieszę Zizi to zależy jaka taśma - ja mam 2.5 taśmę to tyle metrów firanki. Ogólnie woal ładnie wygląda jak jest gęsto. Widziałaś fotki u Reni? ma tak fajnie podpięte magnesem.Jakbyś miała kuchenne prosiłabym o fotki - bo ja mam do wymiany a poprzednią od razu spalę w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Zizi Jakbyś miała kuchenne prosiłabym o fotki - bo ja mam do wymiany a poprzednią od razu spalę w piecu. zdjecie rolet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.10.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Widziałaś fotki u Reni? ma tak fajnie podpięte magnesem. Magda ja ci chyba tego magnesa sprezentuję albo nie- zaproszę na prasowanie tych firan:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.10.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Do plakatu na górze przywiązana nie jestem - wsadziłam w ramy, bo dostałam gratis przy innym zakupie. Gdybyś chciała kiedyś przypadkiem się go pozbyć to please pamiętaj o mnie :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Barbe, ja na Rakowiecką się wybieram Czyli w drugą stronę. Czasu mi chyba starczy po południu tylko na Tarasy Muszę kurtkę dla córki zobaczyć. Drop będę pamiętać Pokażę Wam jeszcze z jednym rzędem gwoździ, ale to już w poniedziałek. Reni pokaż te firany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 11.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Reni poka tego woala, bo nie umiem znaleźć na której stronie on ci jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 gdybym ja to wiedziała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 11.10.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Reni wklej tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 na Rakowieckiej róg Wiśniowej polecam chińczyka, buda blaszana ale jedzenie mega Zizi a ja skoro Ciebie okna rażą doradzam batyst na taśmie na gęsto biały będzie pięknie, elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.10.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 mam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174794-Nasz-domek/page28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.10.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 jjana, zdecydowanie dać gwoździe Wypatrzyłam temat Dwurnika. Basiu, piąteczka! Oj, chętnie bym sobie coś z jego miast powiesiła. Najchętniej Białystok http://www.desamodern.pl/pol_pm_Bialystok-971_1.jpg Cóż... Oryginał kosztuje jedyne 65 000 zł (cena na podstawie Desy) Za jedyne 590 zł mogę mieć uroczą ikonografię w formacie 21 x 30 cm. To jednak podziękuję Na pocieszenie kupiłam sobie TO. Na to mnie stać PS. Piszę jednego posta od ponad godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 11.10.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Andzia, wieki całe! Kochana, żeby to była ikonografia (albo może ikona ), to pół biedy. To jest - UWAGA, trudne słowo - inkografia Tak sobie wymyślili, łobuzy jedne. Po książeczkę chyba kopsnę się jutro do Zamku Ujazdowskiego - tam mają takie cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts