Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom lubi zmiany

jjana

Recommended Posts

Zizi dałam szyć u mnie - 2.45 wysokie - okno jedno ma 2,20 więc woalu 2.5 raza a drugie ma 2.80 i też 2.5 raza -za całość 150-180 zł. Nie pamiętam dokładnie. Na allegro pełno białego woalu a to tylko wszycie na taśmę i podszycie. Minus największy - trzeba prasować.. a metrów trochę jest. Dlatego jak 2x do roku wiszą to jest góra

• Odpowiedzi 735
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Barbe z nieba mi spadasz. Musze kupić olej. Chciałam Biofę, ale liczą sobie 40 zł za same koszty przesyłki. Ten z LM polecasz? Ma tylko być z tego tungowca?

Jjana, ja olejowałam tym: Olej 3v3 naturalny

To nie jest czysty olej tungowy, ale na bazie tungowego. Pewnie ma jakieś domieszki ułatwiające penetrowanie i dzięki temu dające lepszą trwałość. Ja nie zamierzam przygotowywać jedzenia bezpośrednio na blacie (np. wałkować ciasta czy kroić warzyw), dlatego nie przeraża mnie, że to olej przeznaczony do parkietów. W przeciwnym razie wzięłabym jakiś 100% naturalny, czysty tungowy lub lniany, ale ze świadomością, że na pewno powierzchnia będzie sprawiała więcej kłopotów. A tak w ogóle to jeszcze 2-3 lata temu w składzie oleju do blatów z ikei była domieszka tungowego. Ponoć był nie do zdarcia. Ale jak w przypadku wielu innych rzeczy (np. blaty, które kiedyś były drewniane, dzisiaj są wydmuszką obłogowaną drewnem), po prostu dziadzieją.

Tutaj jest świetny wątek na forum o nożach ;), o tym, jak panowie olejują deski do krojenia. Hardcore!

Magda ja takiego hopla nie mam :) Zresztą, zasłony mam lniane - prasuję dokładnie, ale len z definicji nie jest tkaniną idealną. Rolety są jednak ok. Pokaż ten woal u siebie.

Drop fotel będzie stał w salonie. Widzisz w rogu po prawej?

http://i3.fmix.pl/fmi2099/ee25f4c700148a3152519768/zdjecie.jpg

Barbe chyba kupię - jak się dostanę do LM. U mnie tego przybytku nie ma. Jutro jestem w W-wie, ale w centrum. Moze kogoś poproszę.

Jjana jak powieszę i wyprasuję obfocę, Na razie mam takiego lenia jeśli chodzi o prasowanie. Może na święta zawieszę

Zizi to zależy jaka taśma - ja mam 2.5 taśmę to tyle metrów firanki. Ogólnie woal ładnie wygląda jak jest gęsto. Widziałaś fotki u Reni? ma tak fajnie podpięte magnesem.

Jakbyś miała kuchenne prosiłabym o fotki - bo ja mam do wymiany a poprzednią od razu spalę w piecu.

jjana, zdecydowanie dać gwoździe :yes:

Wypatrzyłam temat Dwurnika.

Basiu, piąteczka!

Oj, chętnie bym sobie coś z jego miast powiesiła.

Najchętniej Białystok :lol2:

http://www.desamodern.pl/pol_pm_Bialystok-971_1.jpg

Cóż... Oryginał kosztuje jedyne 65 000 zł (cena na podstawie Desy) :o

Za jedyne 590 zł mogę mieć uroczą ikonografię w formacie 21 x 30 cm. To jednak podziękuję ;)

Na pocieszenie kupiłam sobie TO.

Na to mnie stać :rotfl:

PS. Piszę jednego posta od ponad godziny :bash: