Magda_lena85 16.10.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 a ja szukam szkolenia fajnego i co...nie ma nic ciekawego z mojego działu:/ dopiero wyjazdowe w zakopcu zaplanowane na styczeń - 3 dni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 16.10.2013 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Magda, do Zakopanego chętnie bym pojechała A już z grupą z pracy chętnie. Ja poczułam pęd do wiedzy. Chętnie poszłabym na studia z nowej dziedziny, ale niestety czas beztroskiej nauki minął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 16.10.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 dobrze to określiłaś. Mój pracodawca taki, że daje na szkolenie - bez problemu, prawie bez limitu. Tylko, że mnie sumienie rusza czasem - dziecko 10 godz z niania - nie mam serca go zostawiać np na 3-4 z babcią.Podyplomowe odpadają na razie całkiem - bo weekend też musiałby spędzać u niani.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 16.10.2013 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Doskonale Cię rozumiem. Ja mam duże wyrzuty sumienia, że dużo pracuję, a z dzieckiem jestem nie tyle co powinnam. Niestety takie są koszty. Tylko czy za 30 lat nie będę żałować? Jestem przekonana, że będę. Ostatnio spotkałam panią - repatriantkę z Kazachstanu. Musiała zostawić 1,5 roczne dziecko samo w mieszkaniu i iść zarabiać na chleb. Sprzątała ulice. Nie miała rodziny, a mąż Ją zostawił. To dopiero jest straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 16.10.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 tak to straszne - tyle, że tłumacze sobie tak "ona musi" - a my czasem moglibyśmy przystopować i nie gonić .. takie to wszystko zakręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 16.10.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 jjana ja u Ciebie pierwszy raz pozachwycałam się zdjęciami na pierwszej stronie, niestety nie mam czasu przejrzeć całego wątku ale muszę Cie o coś zapytać. Powiedz mi proszę jaką szerokość i wysokość mają szafki wiszące w kuchni??? Chciałam z takimi wąskimi drzwiczkami ale oczywiście posłuchałam speca od mebli i mojego M zrobiłam tak jak oni mówili i nie mogę na te szafki patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 16.10.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Neska, zapraszam częściej. Szafki - wysokość 100 cm, szerokość 92 cm. Ty masz węższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.10.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Jjana mam pytanie - ile masz sztuk vivanów po jednej stronie okna? po dwie na każdą stronę czyli 4 na okno ? mam też dość szerokie okna i nie wiem czy po jednym na boku nie będzie "za licho" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 17.10.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Neska, zapraszam częściej. Szafki - wysokość 100 cm, szerokość 92 cm. Ty masz węższe? Chyba nie mam węższych musiałabym zmierzyć ale mam dwa skrzydła a chciałam 3 tylko mój fachowiec razem z moim m nawciskali mi, że drzwiczki szer 30cm ze szprosami nie będą ładnie wyglądać a ja głupia im uwierzyłam Nie mogę patrzeć na te szafki bo są straszne klocki, nie wiem czy nie wywalę ich do pralni a do kuchni zrobić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 17.10.2013 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Magda, ja nie ma Vivianów. Mam szyte z lnianego materiału z Ikei. Można też kupić gotowe zasłony z tego materiału, ale w I. wyglądają fatalnie - strasznie zmięte są na wystawie i każdy je omija. Mam je po jednej zasłonie na każdą stronę i to wystarcza. Viviany są jednak cieńsze, lżejsze - może rzeczywiście zawieś więcej. Kiedyś miałam też zasłonę w środku - między oknami, ale zdjęłam. Nesska, ja mam właśnie szafki po 30 cm. Szkoda, ze w Ikei nie zobaczyłaś jak to wygląda. Na tym forum rozpętam burzę, ale ja facetom w kwestii designu nie wierzę Oczywiście pytam męża o zdanie, ale On zdaje się na mnie. Jak widzę jak kobietki się boją "bo mężowi się nie spodoba" to się uśmiecham. Ja sie facetowi nie wtracam w kwestii płynu do chłodnic, wiec On mi w sprawie odcienia niebieskiego na poduszkach też nie Po prostu mi ufa i tyle, chociaż wie o wszystkich decyzjach i planujemy razem. Ostatnie zdanie mam jednak ja. W kwestii gustu bardziej ufam sobie Nesska i broń Boże Cię nie krytykuję Po prostu wiem, że czasem mężą posłuchałam i później żałowałam. Chociaż do Karlstada mnie przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 17.10.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Jjana ja już go nie słucham Teraz jak coś zaczyna kombinować, próbuje mnie przekonać do swojego pomysłu to mu po prostu mówię, że mi nie pasuje do 'dizajnu' nawet nie ma sensu dyskutować Ale o szafki była mega awantura napadli na mnie obaj, że źle że niepraktycznie be ble ble no to teraz będzie miał praktycznie bo trzeba je wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.10.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Jjana a jak się nazywa ta gotowa? Wpadłam na pomysł i jestem w trakcie rozmów z Dianą - chciałam koniecznie coś białego i zrobić podszycie 20 cm od dołu z biało-szarego chevrona albo kafelki.Przy czym okna mam dwa jedno 220 drugie 260.i tak na liście miałam vivany, albo Lenda ( o ile białe są białe nie kremowe ) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30090117 - nie wiem wtedy czy brać wersję z szelkami czy je uciąć. - i teraz nie wiem czy wystarczą dwie szt na boki...czy lepiej "na bogato" dac po 2 na każdą stronę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 17.10.2013 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Nesska, jak raz wymienisz to się nauczy Ja znam b. niewielu facetów, którzy się na tym znają. A może nawet żadnego. Nie uważam więc, żeby musieli decydować. Wyrazić opinię - proszę bardzo. Mój mąż już się przyzwyczaił i mówi, że ostatni krok należy do mnie. Uważa chyba, że ja zrobię to lepiej i już. Potem i tak słucha pochwał, bo robi coś co ja wymyśliłam, a wszyscy się zachwycają jak mu super wyszło A pokażesz te szafki? Może nie jest tak źle. Magda to Aina - u mnie szara, białej niestety nie ma. Ja bym szelki cięła - z szelkami mam tylko w pokoju córki. Jakoś bardziej elegancko wydaje mi się bez. Moje okna w salonie mają po 180 cm. Spróbuj najpierw po jednej - najwyżej doszyjesz. Albo spróbuj zawiesić inny materiał na próbę. Edytowane 17 Października 2013 przez jjana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 17.10.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 No dopiero w końcu zobaczyłam twój wątek bo zdjęcia domu widziałam u venuski w końcu coś zupełnie innego :) a propos mebli to wszyscy meblarze to faceci mój twierdził że białe lakierowane frezowane szafki to mało praktyczne ja postawiłam na swoim i nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 17.10.2013 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Women mój mąż akurat białe szafki lubi i rozważaliśmy tylko różne odcienie bieli Białe szafki wzbudzają jednak zdziwienie nieml wszystkich odwiedzających. Bo to takie "niepraktyczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 17.10.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Skąd ja to znam nie zapomnę miny mojej znajomej po odwiedzinach u mnie i zobaczeniu kuchni "" o matko ale tu biało "" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 17.10.2013 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 "Ale u Was biało" - też słyszeliśmy. Szczególnie latem, gdy kanapa była w białym pokryciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.10.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 dobrze, że biało a nie szpitalnie Jjana mam na 150 inne i wydają się ok być....widziałam tkaninę o której napisalaś - szkoda, ze nie biała - brałabym w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 17.10.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 No bo większość uważa tylko beże i brązy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 17.10.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Magda białe są chyba jakieś zasłony - o podobnej strukturze. Mam takie u córki, ale kupowane wiele lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts