Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom lubi zmiany

jjana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 735
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Jjano, chyba w świątecznym zabieganiu nie dotarłam do Ciebie z życzeniami... Przepraszam!

Witam się więc noworocznie i życzę Ci wszelkiej pomyślności!

A propos KA, ponoć jednak lepiej jest mieć bazę wykonaną na rynek europejski (chodzi o rodzaj napięcia w gniazdkach, urządzenie powinno mieć parametry kompatybilne z siecią), natomiast dokupowanie akcesoriów, dostawek tylko w USA, właśnie ze względu na cenę. Dla mnie ten rozdźwięk cenowy jest po prostu absurdalny!

To pisałam ja, członkini klubu wzdychających do KA. ;)

Luizo, a ja w tym czasie wpisywałam się u Ciebie :) Dla mnie absurdalne są te ceny. W Polsce - 2700, sprowadzany ze Stanów - 1500. No absurd. Nigdy nie zapłacę za KA 2700 zł - naprawdę nie jest tyle wart.Wolę już Zelmera za 300 zł i trzymanie go w szafce. KA bez przystawek dodatkowych to naprawdę tylko mikser. Ja Zelmera używam od 8 lat, piekę naprawdę dużo. Z KA nie będzie to ani lepiej ani szybciej.

Ilona właśnie napisała, że Jej mąż kupił teraz w Stanach KA za 220 dolarów - 660 zł.

Luizo, a ja w tym czasie wpisywałam się u Ciebie :)

Pisałyśmy do siebie w tym samym czasie :D

Jjano, pytanie techniczne: z czego macie wykonaną listwę wzdłuż schodów? I jak to jest zrobione, że ona idealnie jest wpasowana na schody (stopnie)? Czy ona jest wycięta w zygzaki, które idealnie nachodzą na stopnie?

Jjana bardzo dziękuję :) przeglądałam zagraniczne tutoriale i niektórzy te listewki robią z kartonu :o

Rast będzie ciemny brązowy z listewkami, frezowaną listwą u dołu i rączkami tymi co u Ciebie tylko nie chrom a te złoto (fajne jest, nie takie bezczelne :wiggle: )

Hemnes do sypialni zrobię biały z listewkami i albo z listwą u dołu frezowaną albo zostawię pierwotne nóżki ale dodam gwoździ i do tego uchwyty będą dużymi kołatkami.

Łóżko też będę robić, ale u nas zagłówek i to mały ;)

• 2 weeks później...

Jjana masz już te lustra koniczynki ??? ostatnio jak rozmawiałam z siostrą to mówiła, że są chyba w każym sklepie :lol2:

Ja w końcu się zmobilizowałam i powiesiłam swoje...całe szczęście, że nie dałam ich nad kominek...na tej mojej dużej ścianie prezentują się OK...tak jak Ci pisałam moje są dość duże ale mnóstwo jest mniejszych w sklepach. Można je też kupić w zestwach.

Powiesiłam je tak:

http://i1.fmix.pl/fmm1043/43df20660005a5fe52ebbcc0/zdjecie.jpg

Leia, dziękuję :) Luster jeszcze nie mam. Silver ofiarowała pomoc w zakupie. Podasz nazwę sklepu,w którym można je kupić? A może gdzieś na amerykańskiej stronie? To ułatwiłoby sprawę. :)

U Ciebie wyglądają cudnie!

Jjana, kochana nazwę sklepu w którym moje lustra zostały kupione wysłałam Ci na priv 12 grudnia ( HD). Silver na bank zna ten sklep :yes:

Ale ponoć są, bywają w większości sieciówek w których jest dział z wyposażeniem wnętrz :yes: