Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom lubi zmiany

jjana

Recommended Posts

Witam

piękne i nituzinkowe wnętrza, bardzo mi sie podoba część salonowo - jadalniana. Wyczytałam że lampy w salonie to dzieło własne. Mam w związku z nimi pytanie bo chciałabym sama też takie zrobić. Z jakiego sznurka są zrobione, chodzi mi o grubość, czy to jakiś specjalny rodzaj musi być? I jeszcze czy trzeba te lampy po zrobieniu malować, czy wystarczy że kupię biały sznurek?:)

• Odpowiedzi 735
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marta, właśnie :) Wszystkim się ze szpitalem kojarzy, chociaż moim zdaniem szpital to taka charakterystyczna zieleń.

Alexa sznurek to zwykła włóczka kupowana w pasmanterii po jakieś 8-10 zł/motek. Na pewno wzięłabym grubsza - to nie ta najcieńszą. Lampa z serwetek była robiona z cienkich nitek i jak widzisz - siadła. Tych lamp nie malowałam, tylko spryskałam brokatem, ale już tego nie widać. Malowałam te szydełkowe. Zresztą, sama zobaczysz jak ci wyjdzie, bo moim zdaniem zależy to też od vikolu, jakiego użyjesz.

Venus, e tam batów ;) Reprymenda słowna wystarczy :) Bałam się właśnie, że przedobrzę. Lustro b. mi się podoba. A widziałaś łóżko kozy79? Na stronie tej firmy jest inne cudne - z bokami. Wysłałam pytanie o nóżki do foteli, ale na razie odpowiedzi nie mam.

Koza pewnie, że pamiętam :) W Ikei.

to i ja namieszam w kwestii korytarza:P patrząc na Twoje wnętrza wydaje mi się, że plafon zupełnie do nich nie pasuje:no: Jak napisała Drop, to zupełnie inny kierunek. Niestety to samo sądzę o lustrze. Może faktycznie te lustro i plafon mogłyby zawisnąć w przedpokoju, a na korytarz górny powinnaś poszukać czegoś innego....?

Się wypowiadam :) Od rana biegałam, przejechałam prawie 200 km i dopiero wróciłam. Ale nie sama. Ze świetną grafiką. Dariusza Grajka - artystę, znacie? Ja się zaznajamiam w pewnej galerii. Kupiłam grafikę, a w internecie 3 razy droższe. Widziałam też obrazy - fajne, oczywiście w necie prawie 2 razy droższe.

Zizi witaj :) N początek przyjemności - płytki malowane Tikurillą, najpierw podkładem - chyba Optex, a później Optivą, tego samego użyję chyba do drzwi.

Nie zaczyna się zdania od "więc", ale... Więc tak ;) Na początek chyba bardziej szłam w klimaty loftowe. Prawie nie kupiłam nawet przemysłowych lamp, ale teraz chyba będzie lekko klasycznie. Kobieta zmienną jest, a ja już szczególnie :) Lustra muszę kupić dwa duże: na dół i na górę (może się zmoblizuję do odchudzania). Jedno - biały Hemnes, a drugie? Bardzo mi się podoba to lustrzane. Obawiam się, że moje mieszkanie będzie mieszaniną różnych stylów ;)

A sypialnia to już mocna klasyka, łącznie z planowanym tapicerowanym łożkiem.