Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom lubi zmiany

jjana

Recommended Posts

Witaj dzagunia :)

Blat mam z Ikei - niestety już niedostępny, kupowałam już ostatnie sztuki sprowadzając nawet 400 kilometrów. Poszukam może u stolarza lokalnie. Ja mam olejowany i jest piękny rzeczywiście :) Już dwa lata mnie zachwyca.

Ja mam z OBI, jeszcze nie olejowaliśmy, kupiliśmy olej z Ikei, ciekawe czy zmieni kolor. Ten blat z Ikei miałam w starym mieszkaniu w łazience.

• Odpowiedzi 735
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Pokazuję mój najnowszy nabytek. Gdyby ktoś wiedział o takiej identycznej witrynie do kupienia to jestem chętna.

URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/4286168/witryna-1?privateKey=94ddc570f0f9a81337d2b64e9f3501b6]http://i1.fmix.pl/fmi2927/7c3de75c000bb31253b7ce30/zdjecie.jpg[/url]

http://i3.fmix.pl/fmi440/c0975ca8001737e453b7ce72/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1042/4f24d0800025d52d53b7cea4/zdjecie.jpg

Po dwóch latach życia bez okapu (jakoś średnio mnie to wzruszało jeśli chodzi o "praktyczność") doczekałam się. Oto on! Dumny i drogi! (dać tyle za okap, bez sensu!) Mąż prawie płakał ze szczęścia, że w końcu podjęłam jakąś decyzję. Wahałam się między stalowym a tym. I wygrał ten.

Prace w kuchni uważam prawie za zakończone. Brakowało witrynki i okapu. Teraz są. Do wymiany lodówka. Na gorenje retro. Widziałam w sobotę na żywo tą mniejszą - wygląda prawie jak SMEG (i tutaj prawie nie robi wielkiej różnicy), tylko dla nas będzie niestety trochę za mała - będzie większa, ale to za jakiś czas.

Podpowiedzcie mi tylko czy nie wisi za wysoko - żeby obniżyć trzeba skuć jeden rządek płytek.

http://i3.fmix.pl/fmi400/78cc935f00073f7353cc9ef2/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1737/83c8d174002c44a153cc9eb3/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi159/1e1f5cf000135c9b53cc9e71/zdjecie.jpg

Hej :)

Właśnie przeczytałam Twój wątek. Wiadomo, że gdybym się nie zachwyciła wnętrzami na pierwszej, nie przeczytałabym pozostałych 30 stron :)

Jestem zdziwiona, że wybrałaś Vadera :D Chociaż chyba fikuśniejszy niż tamten zwykły chrom. Wysokość od biedy może być - szkoda skuwać kafelki. Nie razi Cię, że takie duże odstępy między nim a szafkami teraz są? Taki maleńki się przez to wydaje... Planujesz to jakoś ustroić? Wiem, że minimalizm i te biele ale może jakąś ramę pospawać, kratkę albo jakieś rurki i np powiesić jakiś czosnek, papryczki czy inne zioła ;)... Chociaż wtedy może się rustykalnie zrobić i nie będzie tego tchnienia nowoczesności. Chociaż do Twoich wnętrz wszystko pasuje...

Jestem kolejną fanką i będę czekała na Twoje wpisy. Mam nadzieję, że częściej niż raz na miesiąc :)

A i na koniec muszę wyznać, że mnie zainspirowałaś więcej niż dwa razy... po pierwsze zaciekawiona poszłam szukać szafek jak z gabinetu pani pielęgniarki i doznałam olśnienia. Zobaczyłam szafkę mojego życia ale cena też jest życiowa i na razie będę chyba na nią ciułać pół roku ;p

Druga inspiracja jest podyktowana akcjami z Dwurnikiem... Nie umiem tego wyjaśnić i w sumie nie bardzo chcę ale czekałam na ten moment jakoś od 3 lat. W każdym razie dobrze mi zrobiło posiedzenie dziś u Ciebie. Pozdrawiam!

Witaj Aniu :)

Ja Ciebie też podczytuję od czasu do czasu i bardzo jestem ciekawa tych czerni w kuchni :) Nawet stwierdziłam,że fajnie by wyglądała moja ściana z okapem machnięta na czarno :) Okap - trudna decyzja :) Do końca się wahałam, ale dzisiaj jestem już pewna. Właśnie ten Lord Vader mnie przekonał, bo nie chciałam zbyt sielsko. A jeszcze ma być lodówka Gorenje retro - coś jak Smeg, tylko 3 razy tańsze ;) Ale to znowu za jakieś 10 lat(chociaż może wcześniej, bo obecna ma już 10 i kolejnej dychy może nie pociągnąć). Okap na zdjęciach rzeczywiście wydaje się niewielki, ale w rzeczywistości tak nie jest. Tylko dziwne uczucie mieć coś nad głową jak 2 lata nie było nic.

A co z tym Dwurnikiem? Już zapomniałam. Za to od kilku dni namiętnie przeglądam jego obrazy/grafiki w netowych galeriach. Czy te za 600 zł to oryginały? Jakoś wierzyć mi się nie chce. Ja kończę tworzyć swoją małą galerię z pozbieranych obrazów. Może za tydzień coś zaprezentuję. I zbieram na moją wymarzoną Staręgę.

Dopiszę jeszcze, że moim marzeniem jest okap pośrodku takich dwóch witrynek - jak wisi po prawo. Tylko pewnie drugiej identycznej nie znajdę.

Znajdziesz i będziesz miała tak jak wymarzyłaś. Teraz jak wiemy, ze potrzebujesz łatwiej będzie :)

A chodziło o to, że po Twoim wątku nie wiem czemu mam ochotę wrócić do fotografii/malarstwa/rysunku/wszystkiego co dotąd było zablokowane po śmierci rodziców.

Dziękuję, chociaż w sumie niewiele zrobiłaś ale tego mi widać było trzeba :) Potrzebę już mam teraz jedynie muszę się przełamać :)

Do tej pory zamówiłam u znajomych obrazy/grafiki i powiem Ci, że nie ze wszystkich jestem zadowolona - niewarto dawać wolnej ręki, lepiej jak już się wydaje kasę wiedzieć za co się płaci. Ale z artystami już tak jest :D Nigdy nie trafisz.

A wklejać w zdjecia umiesz? Bo mi trzeba lodówkę w kuchni wirtualnie umieścić, a nie umiem

Umiem, dawaj

Im jaśniejsza tym ładniej to wygląda, bo się nie zlewa. A słupki nie wiem jakie mają być a z czego i jakie mogą być? Metalowe pomalowane? Białe lub czarne chyba, bo ceglaste będą mdłe. Białe chyba ew szare... Nie wiem, nigdy nie robiłam ogrodzenia i nie wim jak będzie docelowo wyglądało. Pokaz przykład może :) Zrobię wizualkę moze...

a

Edytowane przez andariel

Im jaśniejsza tym ładniej to wygląda, bo się nie zlewa. A słupki nie wiem jakie mają być a z czego i jakie mogą być? Metalowe pomalowane? Białe lub czarne chyba, bo ceglaste będą mdłe. Białe chyba ew szare... Nie wiem, nigdy nie robiłam ogrodzenia i nie wim jak będzie docelowo wyglądało. Pokaz przykład może :) Zrobię wizualkę moze...

a

Widzisz - a ja radziłam dokładnie odwrotnie - jasna fuga zupełnie mi się nie podobała i bardzo odradzałam białe ogrodzenie:lol2: Będzie teraz miała Jjana zgryz:D

Nie będzie. Zaraz zrobimy wizualizację :))))

Wydaje mi się, a jestem laikiem, że przy tak nieznacznej różnicy koloru tynku to sprawa kilku pierwszych miesięcy. Potem się przybrudzi i i tak będzie ciemne. Ale może to niekoniecznie takie oczywiste...

Przybrudzona zbiera więcej głosów :) A ja wam pokaże co zrobiła Aga - dziękuję bardzo i naprawdę szacun. Wstawian na chwilę zdjęcia elewacji i płot biały i grafitowy. (Słup już do końca obłożony cegłą). Bierzemy się za podmurówkę, tylko to lany beton popękany w kilku miejscach. Mąż będzie kleił siatką. Powiedzcie, że nam te płytki nie poodpadają...

W tej chwili płot jest brązowy, ale chcę odbrązowić ten dom. Do malowania też barierki na schodach (i z tyłu na tarasie). Doradźcie co robić...

Edytowane przez jjana